|

Sabuncubeli’nde anlamlı tarih

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bakanlık bünyesinde İzmir’de devam eden proje çalışmalarını incelemek için kente geldi. Sabuncubeli Tünelleri'nin iki ucunun birleştirilmesi Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 8 Eylül'ü ve İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'e bağlayan gece olacak.

Yeni Şafak
07:53 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 04:57 - 29/09/2016 Perşembe
DHA

İlk olarak Sabuncubeli Tünelleri'ne giden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, son bilgileri paylaştıktan sonra, hem yüklenici firma hem de bakanlık bürokratlarıyla pazarlık yapıp, tünellerin iki ucunun birleştirilmesinin Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 8 Eylül'ü, İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'e bağlayan gece olmasını istedi. Bakan Arslan, çalışmaların iyi gittiğini vurgularken bu sözlerinin rehavete neden olmaması gerektiği uyarısında da bulundu.



İzmir yönünden tünelin 2 bin 71 metre içerisine giden Bakan Ahmet Arslan, tünelin 560 rakımlı bir yükseklikte yapıldığını, az bir yükseklikte olmasına rağmen coğrafi olarak zorlu olduğunu vurguladı. Arslan, “Bu proje İzmir- Manisa için çok önemli. Pojede toplam 8115 metrelik iki tünel var. Sayın Başbakan süreci başlattı. 1.5 yıldır çalışma var. Şu anda birinde 2 bin 830 diğerinde 2 bin 650 toplam 5 bin 480 metre yapıldı. İzmir ve Manisa önlerinden karşılıklı çalışılıyor” dedi.



İzmir- İstanbul otoyol projesinin başlangıç noktasında daha önce bitirilen 6.5 kilometrelik bölüm dahil yıl sonuna kadar toplam 26.5 kilometrelik yolun kullanıma açılacağını söyleyen Arslan, “Bu bölüme bin 605 metrelik iki tüp halindeki Belkahve tüneli ile projenin en büyük viyadüklerinden olan 2 bin 238 metre uzunluğundaki Bornova viyadüğü de dahil. Yıl sonunda İzmirlilerin hizmetine sunacağız. İzmir- İstanbul otoyolu, Osmangazi köprüsü dahil, İzmir'in, Manisa'nın, Balıkesir'in, Çanakkale'nin, Yalova'nın, Kocaeli'nin, İstanbul'un ihtiyaçlarını görüyor olacak” dedi.



Selçuk'a İZBAN müjdesi


Arslan, İzmir'de İZBAN hattının Selçuk'a kadar uzatılması çalışmalarının sürdüğü Tepeköy bölgesinde inceleme yaptı. Arslan, “26 Eylül itibariyle yeni yüklenici iş başı yaptı. Tepeköy- Selçuk arasındaki 26 kilometrelik projenin bir an önce bitirilmesi için olağanüstü gayret sarfediliyor” dedi.



Arslan, yüklenici firma yetkilisini ikna edip, yapım süresini bir yıl kısalttırarak Selçuk'un kurtuluş günü olan 8 Eylül 2017 tarihinde bitirilmesi sözünü aldı.

#Sabuncubeli Tünelleri
#İzmir
#Manisa
#Ahmet Arslan
8 yıl önce