|

Son karar millette

Afyon kampının son gününde yeni anayasa ve başkanlık oturumu düzenlendi. Oturumda Mustafa Şentop, Burhan Kuzu ve Abdülhamit Gül milletvekillerine ayrı ayrı bilgi verdi. Kampta başkanlık ve yeni anayasanın en kısa sürede Meclis’e getirilmesi kararı alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:07 - 23/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

AK Parti'nin Afyon kampının son gününde yeni anayasa ve başkanlık sistemi üzerinde duruldu. Toplantının kapalı bölümünde Mustafa Şentop, Burhan Kuzu ve Abdülhamit Gül, ayrı ayrı sunum yaptı. AK Parti, hem yeni anayasa, hem de başkanlık sistemine ilişkin çalışmaları tamamladı. En kısa zamanda Meclis'e getirmek için karar alınan kampta, görüşülmelerin ardından milletin önüne gidecek. Vatandaşa gitmeden önce başkanlık vatandaşa anlatılacak. Broşür, kitapçık gibi materyallar kullanılacak.



BÜROKRAT ŞİKAYETİ


Yapılan oturumlarda yapılan sunumlardan milletvekilleri merak ettiği noktalarla ilgili soru sordu. Milletvekillerinden kendine gelen şikayetler hakkında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Bürokrat, milletvekilinin telefonuna çıkmamak gibi bir aymazlık yapamaz. Eğer böyle bir şey oluyorsa bunun sorumlusu benim bakan arkadaşlarımdır” dediği öğrenildi.



KOPUKLUK OLURSA BENİ HABERDAR EDİN


Yıldırım milletvekillerine ise, “Milletvekilinin de seçmenin de telefonuna çıkılacak. Sorunlar dinlenecek, çözüm üretilecek. Bürokrasi, siyasetin sahadan geri bildirimini almak ve bunun gereğini yapmak durumundadır. Milletvekili arkadaşlarımıza da şunu söyleyeceğim, tercihen bürokratlarla da çok fazla muhatap olmanın gereği yok. Bizim bakanlarımız, bakan yardımcısı arkadaşlarımız var. Bakan yardımcıları bizim içimizden gelen sahayı bilen insanlar. Onlarla görüşün. Eğer iletişim kopukluğu oluyorsa da bu durumdan beni haberdar edin” mesajını verdi.



FEDAKARLIK BEKLİYORUZ


Toplantının soru cevap bölümünde Başbakan Binali Yıldırım, vekillere soruların nezaket çerçevesi içinde sorulmasını istedi. İstanbul milletvekillerinden biri söz olarak 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili değerlendirme yaptı ve şunları söyledi: “Bir arkadaşımızdan fedakarlık bekliyoruz. Suçlamıyoruz, yargılamıyoruz ama fedakarlık bekliyoruz.”



BÖLÜNMÜŞ YOL AĞI 25 BİN KM


Kampta, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Arslan, yıl sonuna kadar Kınalı- Tekirdağ- Çanakkale- Savaştepe, Ankara-Niğde, Menemen-Aliağa-Çandarlı, Denizli-Aydın Otoyollarının ihalesinin yapılacağını, bu yolların toplam uzunluğunun 923 km'yi bulduğunu kaydetti. Bölünmüş yol ağının Ekim 2016 itibarıyla 24 bin 891 km'ye ulaştığını vurgulayan Arslan, bunlardan 2 bin 489 km'sinin otoyol, 22 bin 402 km'sinin bölünmüş devlet ve il yolları olduğunu bildirdi. Arslan, “2019 hedefimiz 30 bin kilometre” dedi.



  1. Türk Akımı'nı anlattı
  2. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da kampta, yürütülen enerji projeleri ve sektördeki görünümle ilgili bilgi verdi. Doğalgaz altyapı yatırımlarına ve yerli kömür kullanımına verilen öneme dikkati çeken Albayrak'ın, Rusya ile mutabakata varılan Türk Akımı Projesi'ne de vurgu yaparak, “Hükümetlerarası Anlaşmayı, 10 Ekim 2016 günü İstanbul'da imzaladık. Yıllık 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip 2 hat yapılacak” dediği öğrenildi.

#AK Parti
#Başkanlık
#Yeni anayasa
7 yıl önce