|

Soylu: hükümetsiz bırakmayız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Burası demokrasinin yuvası, ilerlemenin teminatıdır. Burası bizim kardeşlik senedimizdir. Kürt kardeşlerimizle aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı en önemli meselemiz, bizim kardeşlik senedimizdir. Bundan asla vazgeçmeyiz" dedi. Soylu ""Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız. Sorumluluklarımızın bilinci içerisindeyiz. Kimseyi bir endişe içerisinde bırakmayız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:33 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:39 - 4/07/2015 Cumartesi
AA

Yüksekova'ya gelen Soylu, havalimanında partililer tarafından karşılandı ve ardından ilçedeki parti binasının açılışına katıldı.



Süleyman Soylu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kardeşliğin sağlanmasının ve korunmasının önemini vurgulayarak, şunları söyledi:



"Burası demokrasinin yuvası, ilerlemenin teminatıdır. Burası bizim kardeşlik senedimizdir. Kürt kardeşlerimizle aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı en önemli meselemiz, bizim kardeşlik senedimizdir. Bundan asla vazgeçmeyiz. Kim ne söylerse söylesin, kim ne ortaya koyarsa koysun, demokrasi, eşit vatandaşlık, ilerleme ve kardeşlik senedimiz en önemli çizgimizdir. Bu sadece bu toprakların değil, bu Ortadoğu'nun, Kafkasya'nın ve Balkanlar'ın en önemli süreçlerinden biridir. Bu konuşmayı sadece burada yapmıyoruz. Türkiye'nin batısı, güneyi, kuzeyi ve doğusunda da bu konuşmayı yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz zenginleşeceğiz."



Yüksekova'da inşa edilen havalimanına "Selahaddin Eyyubi" adının verildiğini anımsatan Soylu, bunun Ortadoğu barışı, birlik ve beraberliğin timsali olduğunu kaydetti.



"Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz"


Attıkları her adım, yaptıkları her yatırım ve ortaya koydukları her sürecin, ülkede bağlılığın en önemli süreçlerinden biri olduğunu anlatan Soylu, "Dönem dönem huzurumuzu bozmak isteyebilirler. Dönem dönem bu konuda ülkemizin yarınlara 'acaba ne olacak' diye insanlarımızın kafalarında soru işaretleri bırakmak isteyebilirler. Ama buna müsaade etmeyeceğimizi çok net bir şekilde ortaya koymak istiyoruz. Bu ülkede zaman zaman ameliyat yapmak istediler. Ama biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Çünkü ancak, birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, 785 bin kilometre karede ve 78 milyonun yarınlara daha güçlü bir şekilde ulaşmasını temin edecektir" diye konuştu.



Demokrasiden ve ilerlemeden vazgeçmeyeceklerini ve demokrasinin istismar edilmesine müsaade etmeyeceklerini ifade eden Soylu, 7 Haziran seçiminde milletin ortaya koyduğu iradeyi ilk önce kabul edenin de kendileri olduğunu belirtti.



"Ülkeyi hükümetsiz bırakmayız"


AK Parti'li Türkiye'nin omurgası olarak değerlendiren Soylu, sözlerine şöyle devam etti:



"Bugün burada AK Parti bayrağımız var. Bu bizim onurumuzdur. Bugün burada yatırımlarımız var. Bölünmüş yollarından hastanelerine kadar, insanımıza uzattığımız şefkat eline kadar, sosyal politikalarımıza kadar ve bu ülkede huzurun ve sükunun temini kadar. Bu ülkenin yarınlara güçlü bir şekilde yürüyebilmesi gibi güçlü bir şekilde gidiyoruz. Bizim 7 Haziran'da aldığımız mesaj nettir. Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız. Sorumluluklarımızın bilinci içerisindeyiz. Kimseyi bir endişe içerisinde bırakmayız. Uzlaşmadan uzak bir anlayışı da gerçekleştirmeyiz. Geçen günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Başkanımızı seçtik. Baskı, korku, şiddetle mi seçildi hayır. Herkes geldi kendi oyunu verdi."



Soylu, siyaset, demokrasi ve teşkilatlarının, Türkiye'nin her noktasında aynı heyecanı taşımasının, aslında yarına yönelik kendilerini en çok umutlandıran ve kuvvetlendiren meselelerinden biri olarak ortada durduğunu savundu.



Süleyman Soylu, "Biz buraya bir havalimanından geldik. Ve bu havalimanı yaklaşık 102 trilyonluk bir yatırımla çok kısa bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açılışıyla birlikte milletimizle buluşmuştur" dedi.



"AK Parti ülkenin kaderini değiştirdi"


AK Parti'nin 13 yılda hem ülkenin hem de insanların kaderini değiştirdiğini belirten Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:



"Bu baskı ve şiddetle gerçekleşmiş bir şey değildir. Bu demokrasiyle, sandıkla, reyle ve bu oyla gerçekleşmiştir. Demokrasiyle milletimizi bir araya getirerek gerçekleştiren bir anlayışa sahip olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz 21. asrın başından itibaren bir hedef koyduk. Koyduğumuz hedef nettir. 2023, 2053 ve 2071. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında dünyanın on büyük devletinden biri olması, ülke ve milletimizin hedeflerinden biridir. Bu hedeflerden sapmayız. Bizim de çizgilerimiz var. Ama bu çizgilerimiz demokrasi, ilerleme, birlik ve beraberliktir. Bizim çizgimiz kardeşlik aktimizdir, dünyanın on büyük devletinden biri olmaktır. Yaklaşık 13 yıldır bu çizgilerimiz sayesinde, etrafımızdaki ülkelerde birçok kaos olmasına rağmen, Türkiye ayaklarının üstünde sağlam bir şekilde durmaktadır. Yunanistan'daki manzaraları hep beraber izliyoruz. Kaosu, ekonomik krizi ve kargaşayı görüyor ve takip ediyoruz. Dünyada 2008'den itibaren ekonomik kriz olmasına rağmen etrafımızdaki coğrafyada Ukrayna, Gürcistan, Suriye, Irak, Libya, Mısır, Tunus ve Yemen'de birçok kriz olmasına rağmen Türkiye huzurun, sükunun, istikrarın, ilerlemenin ve yatırım ülkesi olmuştur. Bu demokrasi ile sağlanmıştır."



"Demokrasi devrimi gerçekleştirdik"


Demokrasiye çok büyük bir önemle sahip çıkacaklarını, ülkede bir demokrasi devrimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Soylu, şöyle dedi:



"Buna şahit olan sizlersiniz. Bu ülkedeki ret, asimilasyon ve bu ülkedeki inkar politikalarının hepsinin üzerini kapattık. Bu ülkede herkesin kendini ifade edebildiği, herkesin özgürce, bağımsızca kendini anlatabildiği bir ülke tablosuyla milletimizi bir araya getirdik. Yaptığımız iş büyük bir devrimdir ve Türkiye'de 'bunlar olmaz, bunlar gerçekleşemez, sadece olağanüstü hali kaldırın' denmesine rağmen, bugün bir taraftan herkesin kendisini ifade edebildiği rahat ve huzurlu bir Türkiye'yi aziz milletimizle bir araya getirmenin huzuru içindeyiz. Demokrasilerde sandık sonuçları önemlidir. Ama sandık sonuçlarından önemli olan başka bir şey daha vardır. Ülkemizin ve milletimizin huzur içerisinde yaşamasıdır. Özellikle Kürt kardeşlerimizle bu memleketin, bu milletin ve toprakların arasına bir perde örülmek istenmesine rağmen bunu elinin tersiyle iten, ret, inkar ve asimilasyon politikalarını bir şekilde ortadan kaldıran AK Parti'nin kendisidir."



Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:



"Bugün 785 bin kilometrede ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaktadır. Ezan-ı Muhammedimiz bugün minarelerinde hür, özgür ve bağımsız bir şekilde milletimizle buluşmaktadır. Bugün Hakkari'deyiz. Asla hiçbir endişe içerisinde olmayın. Bir taraftan demokrasiyi tüm unsurlarıyla beraber topraklarımızın tamamıyla bütünleştireceğiz. Demokrasiye ve milletimizin arasına nifak sokanlara da müsaade etmeyeceğiz. Bugün yaklaşık 13 yıldır iktidardayız. Kimseye 'bize oy verin' diye bir baskı ortaya koymadık. 13 yıllık süre zarfından hiç olmadığı kadar demokratik gelişmeyi ortaya koyduk."



"Türkiye'nin etrafımızdaki ülkelerin baş adasıdır"


Türkiye'nin etrafındaki ülkelerin baş adası olduğunu bildiren Soylu, bunun teminatının da AK Parti olduğunu belirterek, bugün her gün kalkan uçaklarda, Urmiye ve İran'dan insanların Türkiye'nin her tarafına nakledildiğini kaydetti.



Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:



"Bu bize neyi ifade ediyor. Bu bize bu coğrafyanın vazgeçilmezliğini, bu coğrafyanın gücünü, bu coğrafyanın dünya ile bağlantı sağlamada en önemli kenetleme noktası olduğunu ve en önemli birlik noktası olduğunu gösteriyor. Ama maalesef birileri hem de çok önemli bir şekilde 'aman huzursuzluk, nifak, baskı olsun' diyerek istikrarsızlık oluşturmaya çalışıyor. Hep beraber bir olacağız, Türkiye olacağız ve birlikte yarınlara güçlü adımlar atacağız. Bunun teminatı buradaki AK Parti binasıdır. İlçe başkanımızın ve teşkilatımızın gayretiyle bugün bir ilçe binamıza kavuştuk. AK Parti'nin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu herkese anlatalım. Ürkmeden ve korkmadan bu ülkenin yarınlarına yönelik büyük bir anlayışı ortaya koyduğumuzu anlatmaya çalışalım. Sonuna kadar sizlerle birlikteyiz. Bundan sonra daha çok geleceğiz. Birlik ve beraberliğimiz kimseyi ürkütmesin. Herkes birlik ve beraberliğimizden kendisine güç bulsun. Bu birlik ve beraberlikle ülkemizi hükümetsiz bırakmayacağımızı da çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bunun için de bize itimat edin. Bize güvenin."



Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelenlere de değinen Soylu, "Telabyat'tan gelen kardeşlerimiz var. Onları elimizin tersiyle iten değil, onlara sahip çıkan bir Türkiye tablosu var. Bunlar Avrupa'ya gitse afiyetleri kaçar. Bu da bu coğrafyadaki insanın, çevresindeki insanlara gönüllerini ne kadar açtığının ispatıdır. Aramıza kimse giremez. Aramıza hiçbir şiddeti, hiçbir terör örgütünü ve hiçbir anlayışı sokmayacağız" dedi.



Süleyman Soylu ve beraberindeki partililer açılışın ardından ilçe merkezine geçerek esnaf ziyaretinde bulundu.

#Yüksekova
#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu
#Hakkari
#parti binası açılışı
9 yıl önce