|

TMSF'den 'Garipoğlu' açıklaması

İha
00:00 - 3/04/2010 Cumartesi
Güncelleme: 10:43 - 3/04/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
TMSF'den 'Garipoğlu' açıklaması
TMSF'den 'Garipoğlu' açıklaması

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), dün bir gazetede yer alan "Islak imza gölgesinde bir garip TMSF protokolü" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

TMSF'den yapılan açıklamada, haberde yer alan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün ilk icraatının 'Hayyam Garipoğlu ile yeni protokol yaptığı' iddiasının asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Borçlu gruplardan amme alacaklarının en yüksek seviyede tahsili konusunda yoğun çaba sarf eden kurumumuz, protokollerle maksimum tahsilât sağlamaya yönelik olarak borçluya borcunu ödeme fırsatı vermektedir. Bu sadece bir gruba yapılan uygulama olmayıp tüm borçlu grupları kapsamaktadır.

Ayrıca protokol yapılan gruplarla önceden hukuki ihtilafların olması, bu gruplarla anlaşma yapılmasına engel teşkil etmemektedir. Kaldı ki TMSF'nin Banka Hakim Ortaklarına yönelik 5 bin 836 adet açmış olduğu dava bulunmaktadır.

Alacağın tahsiline yönelik olarak yapılan tüm yasal işlemlerin yanı sıra borçlu gruplarla protokol çalışmaları da yapılmaktadır. Garipoğlu grubu ile de alacağın tahsiline yönelik olarak başlatılan protokol çalışmaları devam etmektedir. Kurumumuzda görüşmeleri yapılmakta olan protokol sürecini baltalamaya yönelik bu tür haberlerin maksatlı olduğu düşünülmektedir. Bu maksatlı haberle ilgili yasal yollara başvurulacaktır.

Bir medya organının ima ettiği gibi Fonun alacak tahsil sürecinde herhangi bir yasadışı uygulamaya göz yumması söz konusu dahi olamaz. TMSF, tüm uygulamalarında ve işlemlerinde bu konuda azami titizlik göstermektedir. Bunun yanı sıra Fon, uygulamaları sırasında elde ettiği tüm tespit ve değerlendirmeleri görev ve yetki alanları çerçevesinde ilgili kurum, kuruluş ve yargı organlarına süratle aktarmaktadır.

Habere konu olan Garipoğlu Grubu'ndan bugüne kadar kısmi tahsilat sağlanırken, kalan borç tutarının da ödenmesi konusunda protokol görüşmeleri devam etmektedir."

14 yıl önce