|

TOKİ'den erken ödeme indirimi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri sahipleri için '2011 Bahar Kampanyası' başlattı. Borcunu hemen ödeyenlere yüzde 20, 3 taksitte ödeyenlere yüzde 17 indirim yapılacak. Kampanya 21 Nisan günü başlayıp 18 Mayıs'ta sona erecek

ANKARA (A.A)
00:00 - 2/04/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:02 - 1/04/2011 Cuma
Yeni Şafak
TOKİ'den erken  ödeme indirimi
TOKİ'den erken ödeme indirimi

TOKİ, tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri sahipleri için kampanya yaptı. Borcunu hemen ödeyenlere yüzde 20, 3 taksitte ödeyenlere yüzde 17 indirim yapılacak. İsteyenler, ilgili bankalardan kredi de kullanabilecek. TOKİ'den yapılan duyuruya göre, indirim kampanyası 21 Nisan Perşembe günü başlayacak, 18 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Kampanya 2009 sonuna kadar yapılan konut ve işyeri satışlarını kapsıyor.

KREDİ DE ALINABİLECEK

Konut ve işyeri alıcılarından gelen talepler üzerine indirim kampanyasının düzenlendiği belirtilen açıklamada, hak sahiplerine, peşin ve 3 ay vadeli vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sağlandığı kaydedildi. Kampanya kapsamında borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak isteyenler, ilgili bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.

TAKSİTLERİN ÖDENMİŞ OLMASI ŞART

Kampanyadan, TOKİ tarafından satışları 2009 yılı sonuna kadar gerçekleştirilen ve geri ödeme taksiti 2009 yılı sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri devam eden konut ve işyeri sahipleri yararlanabilecek.Kampanyadan yararlanmak isteyen alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmış olmaları gerekiyor.


Kampanyadan 200 milyon lira bekleniyor

Yılda iki kez erken ödemede indirim kampanyası düzenleyen TOKİ, bir yandan alıcıların talebini karşılarken diğer yandan da 10-15 yılda tahsil edeceği alacaklarını kısa sürede tahsil ederek, nakit ihtiyacını gidermiş oluyor. TOKİ'nin geçen yıl Ekim-Kasım döneminde uyguladığı erken ödeme indiriminden yararlanmak için 13 bin kişi başvurmuş, borcunu peşin kapatan vatandaşlar yüzde 20, 3 taksitte kapatanlar yüzde 17 indirimden yararlanırken, TOKİ 551 milyon liralık gelir elde etmişti.


Konforlu yaşam ve yatırım Astay'da buluşuyor

Astay Gayrimenkul, yeni konut projesi “Academia Apartments” ile ev sahibi olmak isteyenlere yeni artarnatif sunuyor. Apartments, açık havuzdan kafeteryaya, fitness salonundan saunaya, buhar banyolarına kadar özel hizmetler sunuyor. Avcılar bölgesinde, yepyeni bir yaşam alanı olan proje hakkında Astay Gayrimenkul Genel Müdürü Atilla Öztürk, “Kira gibi ödeme alternatifleri ile İstanbullulara güvenli bir yatırım şansı sunuyoruz, üniversiteye yakınlığıyla öğrenciler, öğrenci aileleri ve akademisyenler, yatırım ve yaşam alternatifi açısından yeni evliler ve hem huzurlu hem de rahat bir emeklilik arzu edenler için biçilmiş kaftan” dedi. 1+1 ve 2+1'den oluşan, 57m2, 73 m2, 80m2, 99m2 ve 102m2 büyüklüklerde 334 daire bulunuyor. Dairelerin metrekare fiyatı bin 700 TL, daire fiyatı 75 bin TL'den satışa sunuluyor.



13 yıl önce