|

Türkiye'nin üç şartına destek

Paris
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:24 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye'nin üç şartına destek
Türkiye'nin üç şartına destek

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin önerdiği üç şarta destek vereceklerini söyledi. Hollande, "Türkiye ile yapacağımız işbirliği çerçevesinde uçuşa yasak bölge, güvenli bölge ve gerekli malzeme desteğinin sağlanması konusuna destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı. Erdoğan ile bir süredir Suriye ve Irak konusunu görüştüklerini belirterek konunun daha iyi ele alınması için Erdoğan'ı Paris'e davet ettiğini kaydetti.

IŞİD'LE ESED REJİMİ ORTAK

Hollande, şöyle devam etti: "IŞİD'le mücadelede başta Irak hükümeti olmak üzere tüm tarafların buna destek olması gerekiyor. Zaten bölgede tek bir düşmanımız olmadığının bilincindeyiz. IŞİD ve aynı zamanda Beşşar Esed var. Hala sivilleri, kadın ve çocukları hedef alan saldırılar düzenliyorlar. Uzun zamandır IŞİD ile Esed rejimi arasında bir ortaklık olduğunu düşünüyoruz."

SADECE KOBANİ'DE DEĞİL

Özgür Suriye Ordusu'na verdikleri desteği bir kez daha dile getiren Hollande, "ÖSO'ya destek verilmesi gerekli" dedi. Hollande, "Bu dramın sadece Kobani'de yaşanmadığını biliyoruz. Gerekenin yapılması konusunda Türkiye'ye desteğimiz tam." şeklinde konuştu. Hollande, öte yandan Türkiye'nin AB üyeliği konusunda da, Fransa'nın bloke ettiği fasılların açılmasına destek vereceklerini söyledi.


9 yıl önce