|

Türkiye’yi bu tünelden çıkarmak zorundayız

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğu ve biran önce hükümet kurulması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:51 - 5/07/2015 Pazar
Diğer

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye'nin bir an önce hükümet kurması gerektiğini söyledi. Akdoğan, AK Parti Mamak Teşkilatı Temmuz Ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı kapsamında bir restoranda düzenlenen iftara katıldı. Burada yaptığı konuşmada koalisyon görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bululan Akdoğan, şunları kaydetti:


ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ

“Türkiye bir ateş çemberinden geçiyıor. Suriye'de iç savaşın yaşanıyor, Irak'ta, Lübnan'da, Ukrayna ve Gürcistan'da sıkıntılar yaşanıyor. Her tarafımız yanıp tutuştu ama Türkiye bir istikrar adası ve abidesi. Bunu korumamız gerekiyor. Bu seçimlerden çıkan sonuç 'AK Parti Türkiye'nin olmazsa olmazıdır, umududur, güven ve istikrarın teminatıdır.' Biri, 34 kentte, biri 37 kentte, diğeri ise 55 kentte milletvekili çıkaramadı. Türkiye'nin her yerinde olan tek parti AK Parti. Bu yüzden Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün teminatı, sigortasıdır AK Parti.


İNŞALLAH BAŞARILI OLURUZ

Bu kadar olaylar oluyor etrafımızda yıllardır ama Türkiye içine hiçbir şey yansımadı. Güven ve istikrar sapasağlam kaldı. Bu büyük bir başarıdır. Bu tünelden de Türkiye'yi çıkarmak zorundayız. İnşallah hükumet kurma çalışmaları da başarılı şekilde sonuçlanır”



KIRMIZI ÇİZGİMİZ YOK

Koalisyon görüşmelerinde kırmızı çizgileri olmayacağını ifade eden Akdoğan, “Kırmızı çizgimiz yok ama ilke ve değerlerimiz var. Bizim için Türkiye'nin çıkarları ve menfaatleri temel önceliktir. Kimse şart dikte etmesin. Kendi politikalarını dayatmaya kalkmasın. Yani milletin mesajını alması gereken, en yüksek oyu alan parti değildir sadece. Millet ile empati yapması gereken, birinci olan parti değildir her zaman”dedi.





#Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan
#hükümet
#Türkiye
#Suriye
9 yıl önce