|

Türkiye’yi işgal girişimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam Beştepe’de düzelenen Şehitleri Anma Programı’nda da FETÖ’ye destek veren AB ve ABD’ye sert göndermeler yaptı. Kalkışmanın ‘Türkiye’yi işgal girişimi olduğunu belirten Erdoğan “Benim 237 şehidim olacak, bir taziyede bulunacak, ardından dokuz tane nasihat vereceksin. O aklı kendine sakla” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:29 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programında konuştu. Konuşmasında AB ve ABD başta olmak üzere Türkiye'deki FETÖ'cü darbe girişimine sessiz kalan ülkeleri eleştiren “15 Temmuz'da yaşanan olayın bir işgal hamlesi olduğunu elbette biliyoruz. Dünyanın her tarafında oynanan oyunları bozacağız" dedi. Açtığı tüm davaları da bir kereye mahsus geri çektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı özetle şunları kaydetti:



BUNU ANCAK KAFİR YAPAR


Hemen şuracıkta, önce jandarma ile Külliye arasındaki kavşağı, düşünebiliyor musunuz, uçakla bombaladılar. Yetmedi, hemen arkasından tam camimizin önünde, orayı bombaladılar ve orada 5 şehit verdik. Bunu ancak kafir yapar. Bunu, 'Ben Müslüman'ım, ben Türk'üm' diyen birisi yapabilir mi? Bunların bu millet ile alakası yok.



KAFALARINA BALYOZ İNDİ


Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2 bin 191 yaralım olacak, bir tane kalkıp taziyede bulunacak, ardından dokuz tane nasihat vereceksin. O aklı kendine sakla. Ülkemiz hakkında yapılan olumsuz hesapların tamamı, 15 Temmuz'da geçerliliğini yitirdi. O gece yaşanan ve pek azı kameralara, objektiflere yansıyan manzaraların her biri, Türkiye'nin ekonomik, siyasi, sosyal, terör yoluyla diz çökmesini bekleyenlerin kafasına birer balyoz gibi indi.



KURUMLARDA KALAMAZLAR


15 Temmuz gecesi millet olarak, Allah'ın izniyle bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdik. 40 yıllık hazırlığı, 40 yıllık birikimi, 40 yıllık sinsi hesabı 20 saate kalmadan yer ile yeksan etti. Bugün Türkiye'nin yolu, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha açıktır, daha aydınlıktır, daha berraktır.





BİZİM DOSTUMUZ OLAMAZLAR


Alçakça katledilen 237 vatandaşımıza başsağlığı, yaralanan 2 bin 191 insanımıza şifa dilemeyenler, darbecilerin kötü muamele görme ihtimali karşısında adeta teyakkuza geçmişler. Açık konuşuyorum; darbecilerin akıbetlerinden endişe ettikleri kadar, Türkiye'nin demokrasisinden, milletimizin hayat hakkından, geleceğinden endişe duymayan hiçbir ülke, ülke lideri bizim dostumuz değildir. Bunu böyle bilsinler.



YOLA KEFENİMİZLE ÇIKTIK


İsterdim ki demokrasiden, demokratik parlamenter sistemlerden bahsedenler önce gelsinler de bizim parlamento binamızı bir gezsinler. Zerre kadar demokrasi inançları varsa gelsin burayı bir görsünler ama gelmediler. Bunların içinde, darbe girişiminde bulunanları önce niçin şahsımı öldürmedikleri için eleştirecek, onlara akıldanelik yapacak kadar niyetlerini açık edenler de oldu. Açık açık söylediler, 'Yanlış yaptınız, önce Erdoğan'ı öldürmeliydiniz' dediler. Ya biz, kefenimizleyola çıktık zaten. .



DAVALARI GERİ ÇEKİYORUM


Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak, davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Siyasetçiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin, ülkemizin önündeki bu gerçeğe, bu hassas duruma uygun şekilde davranacaklarına inanıyorum.



Şehitler için gözyaşı






Beştepe'deki 'Şehitleri Anma Programı'nde duygusal anlar yaşandı. Program sırasında 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşananlarla ilgili yayınlanan bir belgesel başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere tüm salonu duygulandırdı. Erdoğan ve Yıldırım'ın gözyaşı döktükleri görüldü.


#Şehitleri Anma Programı
#FETÖ
8 yıl önce