|

YAŞ'ta 38 ihraca Erdoğan'dan şerh

Yüksek Askeri Şura toplantısında 7'si irticadan olmak üzere 38 personelin TSK ile ilişiğinin kesilmesine karar verildi. Başbakan Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Gönül'ün şerh koyduğu kararlar Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandı.

Ankara
00:00 - 1/12/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:53 - 1/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
YAŞ'ta 38 ihraca Erdoğan'dan şerh
YAŞ'ta 38 ihraca Erdoğan'dan şerh

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında 7'si irticadan olmak üzere 38 personelin TSK ile ilişiğinin kesilmesine karar verildi.

Karar oy çokluğu ile alınırken Başbakan Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül kararlara muhalefet şerhi koydu.

38 personelin ihracına karar verildiği açıklandı. Karar Cumhurbaşkanı Gül tarafından da onaylandı.

SINIR ÖTESİ ELE ALINDI

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan açıklama şöyle, “Mevcut tehditler çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Harbe Hazırlık Durumunun gözden geçirildiği toplantıda; Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine yönelik dış, iç ve irticai tehdit ortaya konulmuştur.” İhraçlarla ilgili açıklamada ise “ TSK'nın temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, uyuşturucu alışkanlığı veya ahlak dışı ilişkileri bulunan 31, irticai tutum ve davranışları tespit edilen 7 olmak üzere; toplam 38 personelin ilişiğinin kesilmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir” değerlendirmesine yer verildi.


16 yıl önce