|

Yeni bir valiler kararnamesi yok

Aa
00:00 - 19/06/2009 Cuma
Güncelleme: 11:35 - 19/06/2009 Cuma
Yeni Şafak
Yeni bir valiler kararnamesi yok
Yeni bir valiler kararnamesi yok

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yeni bir “Valiler Kararnamesi” hazırlığı olmadığını belirterek, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde daire başkanlarıyla çeşitli ülkelere güvenlik müşaviri atamaları yapılacağını bildirdi.

İçişleri Bakanı Atalay, Polis Akademisi Başkanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bakan Atalay, burada AA muhabirinin valiler ve emniyet müdürleri kararnamesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Atalay, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz geçen hafta Valiler Kararnamesini çıkardık. Dün de Emniyet Müdürleri Kararnamemizi çıkardık, oldukça kapsamlı, yer değiştirmeler var, yeni atamalar var. Bugün Emniyet Genel Müdürlüğü içindeki yapılanmayla ilgili kararnameyi çıkarıyoruz. Daire başkanlıklarıyla ilgili kapsamlı değişiklikler olacak.

Aynı zamanda yurt dışı kararnamemizi bugün sevk ediyorum. Bazı değerli arkadaşlarımızın atamalarını yapacağız. 19 ülkede güvenlik ataşeliği kadromuz var. Bundan 8-9 tanesinin kararnamesini sevk edeceğim. Zaten bu kadroları yeni aldık. Bu bir ihtiyaçtı. Bazı ülkelerle yoğun işbirliğimiz var. Güvenlik alanında, özellikle Avrupa ülkeleriyle uyuşturucu kaçakçılığı, sınır ötesi işbirliğini gerektiren konularda, yasa dışı göç gibi konularda işbirliğimiz var. Sabit elemanlarımızın olmayışı bazen eksiklikler getiriyordu. Halbuki birçok ülkenin Ankara'da güvenlik müşavirleri var, büyükelçilikler bünyesinde. Onun için biz 19 kadro aldık. Bunlardan bir bölümünü şimdi ihdas edeceğiz. Önemli ülkelere, Avrupa ülkelerine atama yapmak için kararnameyi sevk ediyoruz. Tabii bu ortak bir kararname Dışişleri Bakanlığımızla birlikte Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla çıkacak.”

İçişleri Bakanı Atalay, yeni bir “Valiler Kararnamesi” hazırlığı olmadığını belirterek, her yıl çıkan kaymakamlar ve vali yardımcılarını kapsayan rutin bir vali yardımcısı atamaları yapılacağını bildirdi. Vali yardımcısı ve kaymakam atamalarının 500 dolayında olduğunu ifade eden Atalay, “Belli bir bölgede belli bir derecede görev yapan arkadaşlarımız, yer değiştirecek. Böylelikle bakanlığımızın kararnamesi tamamlanmış olacak. Kararnameyi erken yapmamızın bir amacı da yaz dönemi arkadaşlarımız taşınsınlar, çocuklarının okullarının kayıtlarını yaptırsınlar. Sonbahara kalmadan yerleşip, çalışsınlar istedik. Hepsini Temmuz 15'e kadar tamamlamış olacağız” diye konuştu.

Bakan Atalay, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı kadrolarından birinin boş olduğunun hatırlatılması üzerine de onunla ilgili çalışmaları da devam ettirdiğini söyledi.


15 yıl önce