|

Yerli Phelps'ler için 28 milyon lira

Turkcell, Türkiye''nin yüzmede iddialı hale gelmesi için kolları sıvadı. Yüzme ve atletizme 28 milyon liralık kaynak ayıran şirket, efsane yüzücü Michael Phelps''in antrenörü Bob Bowman''ı da ekibiyle milli takımların baş danışmanlığına getirdi. Hedefler arasında yüzme ve atletizmdeki lisanslı sporcu sayısını 2020''de 200 bine çıkarmak da var.

Barcelona
00:00 - 9/08/2013 Cuma
Güncelleme: 19:56 - 8/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Yerli Phelps'ler için 28 milyon lira
Yerli Phelps'ler için 28 milyon lira

Turkcell, Türkiye'nin dünya sıralamasında geride olduğu yüzme sporunda iddialı hale gelebilmesi için kesenin ağzını açtı.2020 hedefi için yüzme ve atletizme 28 milyon liralık destek verecek olan Turkcell, bu bez farklı bir sponsorluk modeli uyguluyor. Şirket, maddi desteğin yanında sporcuların seçiminden yetiştirilmesine kadar projenin her aşamasında yer alacak.Bu kapsamda olimpiyat tarihinde en fazla madalya kazanan efsane yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman, ekibiyle birlikte milli takımların baş danışmanlığına getirildi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Bowman'ı danışmanlığa getirerek, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Bursa, Kayseri, Trabzon ve Bolu'daki Olimpik Performans Merkezleri'nde yeni Michael Phelps'lerin yetişmesini hedeflediklerini söyledi.

HEDEF 200 BİN KİŞİ

Öztürkler'in verdiği bilgiye göre yüzme ve atletizmde 18 bin olan faal lisanslı sporcu sayısı 2016'da 40'ar bine 2020'de ise her iki branşta toplam 200 bine yükseltilecek. Turkcell, Barselona'da 28 Temmuz'da başlayıp 4 Ağustos'ta sona eren 15. Dünya Yüzme Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Avrupa Gençler Şampiyonu yüzücümüz Ediz Yıldırımer'in de tüm masraflarını üstlendi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler (solda) Bowman'ın Türk sporuna yeni bakış getireceğini belirtti.
BOWMAN'I ANCAK SİZ GETİRİRSİNİZ

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ünlü antrenör Bob Bowman'ın milli takımın baş danışmanlığına getiriliş sürecini şu şekilde anlattı: 'Süreyya Bey'e (Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv) söyledim. Başarı için Bowman'ı mutlaka getirmemiz lazım. Bizim gücümüz yetmiyor ancak siz getirebilirsiniz, dedim.'

BAŞARILARI YAYACAĞIZ

Barcelona'da Koray Öztürkler ve diğer Turkcell yöneticileri ile bir araya gelen Bob Bowman, '12-14 yaş arası sporcuların performansını yükseltip, federasyonun becerisinin geliştireceğiz' dedi. Şampiyonların yetiştirilmesinin uzun vadeli bir iş olduğunu anlatan Bowman, 'Türkiye'deki sporcularını temel sorunu ve eksiği, uluslararası müsabakalardan bir beklentilerinin olmaması. Önce beklentinin geliştirilmesi gerekiyor' ifadelerini kullandı. Bowman, başarı için kulüplerin tüm Türkiye'de yaygınlaştırılmasının gerekli olduğuna dikkat çekti.

11 yıl önce