|

Yozgat'ta birlikte 'evet' tablosu

Referanduma sayılı günler kala Yozgat'ta düzenlenen 'evet' buluşmasına bir araya gelen AK Parti, MHP ve BBP'li yöneticiler 'birliktelik' fotoğrafı verdi. Programa katılan Adalet Bakanı Bozdağ, "AK Parti, MHP ve BBP, 'evet' diyerek Türkiye'nin geleceğine sahip çıktı" dedi.

Yeni Şafak
11:02 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:09 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başta Adalet Bakanı Bozdağ olmak üzere AK Parti, MHP ve BBP'li yöneticiler 'evet' fotoğrafı çektirdi.
Başta Adalet Bakanı Bozdağ olmak üzere AK Parti, MHP ve BBP'li yöneticiler 'evet' fotoğrafı çektirdi.

16 Nisan'da yapılacak halkoylaması öncesinde Yozgat'ta önemli bir buluşma gerçekleşti. Yozgat Belediyesi'nin düzenlediği toplantıda 'evet' cephesinde yer alan AK Parti, MHP ve BBP yöneticileri aynı programda bir araya gelerek 'evet' fotoğrafı verdi.



Yozgat Belediyesi tarafından Büyük Sinema Salonu'nda düzenlenen toplantıda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bozdağ, Yozgat'ın, Ankara'nın güvenliğinin, Bağdat'ın, Şam'ın, Halep'in güvenliğinden ayrı düşünülemeyeceğini söyledi.



Bozdağ, "Oralarda huzur, güven, istikrar olursa Türkiye'de de huzur, güven ve istikrar daha kalıcı olur. Onun için bizim bu dışarıda yaşanan hadiseleri iyi değerlendirmemiz gerekir. Bundan sonra siyasi istikrarsızlık doğuracak zayıf iktidarlarla Türkiye'nin yönetimine yol açacak bir düzenle Türkiye yoluna devam edemez. Bu devletin ve milletin geleceği bakımından son derece önemlidir." dedi.



Cumhuriyetin 80 milyon Türk insanın ortak değeri olduğuna işaret eden Bozdağ, "15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü bunun tescili, dosta ve düşmana ilanıdır. AK Parti'lisi, MHP'lisi, CHP'lisi, Büyük Birlik'lisi, Saadet'lisi herkes ölümüne Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıktı. Onun için kimsenin Cumhuriyetin muhafızlığına, müdafiliğine soyunmasına gerek yok. Türk milleti var olduğu sürece Türk milletinden daha büyük muhafız, daha büyük bir müdafi, daha büyük bir bekçi Cumhuriyet için kimse tutamaz. Kimsenin böyle büyük bir bekçiyi tutma gücü kuvveti de yoktur. Kimse buradan kendisine rol çıkarmasın. Cumhuriyet bu milletin ortak değeridir. Öyle de olmaya Allah'ın izniyle devam edecektir."dedi.



Bozdağ, Yozgat'ın 16 Nisan'daki halkoylamasında Almanya, Hollanda ve İsviçre başta olmak üzere bütün Türkiye karşıtlarına gereken cevabı 16 Nisan'da vereceğini belirtirken, AK Parti'nin, MHP'nin ve BBP'nin 'Evet' diyerek Türkiye'nin geleceğine sahip çıktığını belirtti.



Üç partiden 'evet' fotoğrafı

Bozdağ'ın konuşmasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef birlikte sahneye çıkarak 'Evet' fotoğrafı verdi.








#Referandum
#Bekir Bozdağ
#AK Parti
#MHP
#BBP
7 yıl önce