|

Zemzem Tower'ın komşusu da satışta

El Makam Kulesi'nden devremülk alanlar, umreye gitmedikleri zamanlarda kiraya verip Roma'da 5 yıldızlı tatil yapabiliyor

Ekonomi Servisi
00:00 - 1/11/2008 Saturday
Güncelleme: 03:07 - 1/11/2008 Saturday
Yeni Şafak
Zemzem Tower'ın  komşusu da satışta
Zemzem Tower'ın komşusu da satışta

Mekke'de ZemZem Tower'ın da içinde bulunduğu projenin ikinci ayağı olan El Makam Kulesi'nden devremülk alanlar, umreye gitmedikleri zamanlarda kiraya verebiliyor, ya da Tabadul değişim programı sayesinde Roma'da 5 yıldızlı tatil yapabiliyor. Resmi satışları 15 Kasım'da başlayacak El Makam'dan devre mülk almak için 40'ın üzerinde Türk'ün ön kayıt yaptırdığı ve en iyi dairelerden yer ayırttığı belirtiliyor.

5 YILDIZLI OTEL HİZMETİ

Kulaktan kulağa tanıtım ile 40'ın üzerinde önkayıt toplayan El Makam Tower'ın, Zemzem'den daha görkemli ve daha lüks olacağı belirtiliyor. 7 kuleden oluşan ve Kral Abdullah'ın bizzat kendi projesi olan Elbeyt projesinin ikinci etabı El Makam Tower'da 5 kişilik bir devremülk 25 yıllığına ortalama 10 bin dolara satılıyor. Bu para 25 yıla bölündüğünde dört yetişkin ve iki çocuğun kalabileceği dairenin gecelik konaklama fiyatı 25 dolara geliyor.

5 YILDA AMORTİ EDİYOR

Devremülk sistemine ödenen para, bir seyehat acentası ile umreye 5 defa giden bir ailenin ödeyeceği paraya denk geliyor. Sistem kendisini 5 yılda amorti ediyor. Her katı Kabe'yi gören El makam'da devremülk sahiplerinin aynı katta ve metrekarede olmak şartı ile her yıl farklı daireleri kullanma hakkı bulunuyor. Devremülk sahipleri ayrıca o yıl gidemezse hakkını başkalarına kiraya verebiliyor ya da “Tabadul” isimli internet değişim programı aracılığıyla kendi devre mülküne denk gelen puan karşılığında dünyanın birçok yerinde 500 ayrı lüks otel grubundan seçim yapabiliyor.


Aidatı 200 dolar

Projenin dolar bazında da her yıl yüzde 8 değer kazandığı belirtiliyor. Projenin ayrıca devremülkün dönemine, oda tipine bağlı olarak değişkenlik gösteren ortalama yıllık 200 dolar aidat ödemesi bulunuyor. Bu aidat karşılığında devremülk sahibine, 5 yıldızlı otel hizmeti veriliyor.




15 years ago