|

Ramazan ne zaman başlıyor? 2017 Ramazan başlangıcı!

Bereket ayı, rahmet ayı Ramazan ne zaman başlıyor? sorusu Müslümanlar tarafından merak konusu oluyor. Her sene İslam ülkeleri arasında tartışma konusu olan Ramazan ayı başlangıcı bu senede bazı kesimler tarafından konuşuluyor. Hilalin çıplak gözle görülmesiyle Ramazana başlanması ve bayram olması konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından net açıklama yapıldı. Peki Türkiye'de Ramazan ne zaman başlıyor. İşte 2017 Ramazan ayı başlangıcı...

Yeni Şafak
12:23 - 22/05/2017 Pazartesi
Diğer
Ramazan ne zaman? Ramazan bayramı ne zaman? Kadir gecesi ne zaman? sorularının yanıtı haberimizde.
Ramazan ne zaman? Ramazan bayramı ne zaman? Kadir gecesi ne zaman? sorularının yanıtı haberimizde.

Ramazan ne zaman? Ramazan bayramı ne zaman? Kadir gecesi ne zaman? sorularının yanıtı haberimizde.

Tüm Müslümanlar üzerine farz olan Ramazan orucu hakkında Kur'an ve sünnette çokça deliller bulunmaktadır. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayı Kadir gecesini de içinde bulundurması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Kur'an nüzul olduğu Kadir gecesinin Ramazan ayı içinde olması nedeniyle Ramazanın son on günü de ayrı bir önem taşımaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Ramazan ayının son on gününde mescitte itikafa çekilerek kendisini ibadete verir ve Kadir gecesini de ibadetle geçirirdi. Peki Ramazan ayı ne zaman? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

Ramazan ne zaman?

Ramazan 2017 (Türkiye). Başladığı akşam:

26 Mayıs, Cuma

Bittiği akşam: 24 Haziran, Cumartesi

Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek. Bu şekilde vatandaşlar, Cuma akşamı mesai bitimiyle birlikte çıkacakları tatillerini, 4 gün olarak gerçekleştirebilecek.

Kadir gecesi ne zaman?

Hadislerle bize ulaşan bilgilere göre, Kadir gecesi Ramazan ayının son günüde tekli gecelerden birisinde yer alıyor. Fakat ülkemizde Ramazanın 27. gece kuvvetle ihtimal olduğu için, o gün kutlanmaktadır.

Ramazanda nasıl beslenmeliyiz?

Ramazan ayına sayılı günler kala uzmanlar, sahur ve iftarda beslenme uyarılarda bulundu. Diyetisyen Meryem Arslan Yılmaz, Ramazan ayında beslenmenin doğru tamamlanabilmesi için mutlaka sahura kalkılması gerektiğini kaydetti. İftar ve sahur arasında bol bol su tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Özellikle sahura zamanında kalkınmalı ve mutlaka iftar yapılmalı. Özellikle sahur çok önemlidir. Muhakkak sizi susatmayacak şekilde beslenmeli ve peyniri, yumurtayı, bol sebze, meyve, domates, salatalık türlerini tüketmeniz gerekir. Günlük meyve tüketimimiz 3-4 porsiyon olmalı ve tahıllı ekmek kullanmalıyız. Özellikle 3 litre su içmemiz gerekiyor. Tabi bu Ramazan ayında çok mümkün olmuyor. Çünkü gündüz oruç olduğumuz için su içimimiz kısıtlı. Ama biz bunu yatana kadar 1 buçuk 2 litre içerek telafi etmeliyiz” dedi.

Kalp damar hastalıkları açısından bir sorunumuz yoksa mutlaka yumurta tüketelim. Peynir iyi bir protein kaynağıdır muhakkak peynir yemeliyiz. Domates, salatalık, yeşillik bunları da bol bol tüketmemiz gerekir. Özellikle et grubuna dikkat etmemiz lazım. Çünkü gece sahurda sucuklu, salamlı omletler, tereyağlı yumurtalar yediğimizde gün içinde bizi çok susatacaktır” diye konuştu.

İftarın su ile yapılması gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Meryem Arslan Yılmaz, yaklaşık 17-18 saat süren bir açlıktan sonra biz iftara çok aç oturuyoruz ve bütün yemeklerden tek tek yemek istiyoruz. En başta yapmamız gereken 1-2 bardak su ile iftarı açmak. Hurma, zeytin türü gibi bir şeylerle açıyorsak da çok değil 1-2 tane küçük bir miktarla iftarımızı başlatıp çorbayla devam etmemiz gerekir. Çünkü ilk çorba içtiğimizde midemiz biraz daha rahat edecektir. Ama et grubuyla, yoğun yağlı, zeytinyağlı veya etli yemeklerle başladığımızda, midemiz sindirim güçlüğü yaşayacaktır. Bu sebeple önce, az yağlı çorba içmenizi öneriyorum. Daha sonra bir 15 dakika bekleyip yanında yoğurdu, salatası ve tam buğday ekmeğiyle beraber ana yemeklerle devam etmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

Ramazan pidesinin doyurucu olmadığını belirten Yılmaz, yemeklerde tam buğday ekmeğinin doyurucu olması nedeniyle tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Biz buğday ekmeğinden ziyade biraz Ramazan pidesini tercih ediyoruz. Bunu da tüketirken çok dikkat etmemiz lazım. Çünkü avuç içi büyüklüğündeki bir ramazan pidesi bir dilim ekmeğimize tekabül ediyor. Bunu da tüketirken lütfen göz önünde bulundurun” uyarısında bulundu.

Ramazan ne zaman? Ramazan bayramı ne zaman? Kadir gecesi ne zaman? sorularının yanıtı haberimizde. En güncel bilgilere yenisafak.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

#Ramazan
#Ramazan ayı
#Ramazan ne zaman?
#Kadir gecesi
7 yıl önce
default-profile-img