|

500 yetim çocuk için iftar sofrası kuruldu

Batman'da, aralarında Afganistan, Irak ve Suriyeli yetimlerin de bulunduğu 500 yetim çocuk, aileleri ile birlikte Umut Kervanı Derneği Batman Şubesi tarafından organize edilen iftar sofrasında bir araya geldi.

Yeni Şafak
22:22 - 31/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:31 - 31/05/2017 Çarşamba
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Aralarında Afganistan, Irak ve Suriyeli yetimlerin de bulunduğu 500 yetim çocuk, aileleri ile birlikte Umut Kervanı Derneği Batman Şubesi tarafından organize edilen iftar sofrasında bir araya geldi.

Bir düğün salonunda organize edilen iftar programında gazetecilere açıklama yapan Umut Kervanı Batman Şubesi Başkanı Mehmet Ali Işık, Hz. Muhammed'in emaneti olan yetimlerle bir araya gelmenin mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Amaçlarının toplumda bu konuda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak olduğunu vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

  • "Umut Kervanı olarak ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz sofralarımızı fakir ve muhtaçlarla paylaşmak adına bu programı düzenledik. Batman'da ikamet eden yetim, dul ve muhtaç durumda olan, mülteci durumunda olan Suriyeli, Afganistanlı mültecilere yönelik olarak düzenlediğimiz bu programda yüzlerce ailemizi ağırladık. Amacımız, toplum içerisinde bu tür şeyleri artırmak, fakir ve muhtaçları hatırlamak ve onları sevindirmektir."
#Batman
#Ramazan
#Yetim
7 yıl önce