|

Bayram misafirlerinizi hayran bırakacak içecek sunumları

Bayramınızı renklendirecek içecek sunumları

Yeni Şafak
08:00 - 6/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:49 - 6/07/2016 Çarşamba
Diğer
Misafirleriniz bayram sunumlarınıza hayran kalacak.
Misafirleriniz bayram sunumlarınıza hayran kalacak.

Sıcak Ramazan günlerinden sonra, bayramın da sıcak günlere denk gelmesiyle içinizin kavrulduğunu tahmin edebiliyoruz. Bayramın vazgeçilmez lezzetlerinden Türk kahvesinin yanında ikram edebileceğiniz buz gibi, harika içecek önerilerimiz var. Bu lezzetler hem içinizi ferahlatacak hem misafirlerinizi sunumlarınıza hayran bırakacak.



Çilek dolusu bir sunum

Hem hafif hem lezzetli bu tarifin tadına hayran kalacaksınız. Yapımı da oldukça kolay; öncelikle çilekleri yıkayın ve saplarını temizleyin. Ardından mutfak robotuna attığınız çileklerin üzerine, 2 yemek kaşığı şeker ve 1 bardak su ekleyip meyve suyu kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Başka bir yerde hazırladığınız limon suyu ile çilek püresini harmanlayın. Şeker ekleme konusunda özgürsünüz; ancak meyvelerin kendi şekeri yeterli olacaktır; fazlasını tavsiye etmiyoruz.

Gerekli malzemeler

10 adet çilek

2 yemek kaşığı toz şeker

6 su bardağı su

2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu

Elma ve limon dilimleriyle servis edebileceğiniz gibi, nane yapraklarıyla da sunum yapabilirsiniz.



Yumuşak şeker sevenlere özel

Yumuşak şeker sevenler bu lezzete hayran kalacak. Tam da bayram için şeker dolusu bir içecek hazırlama fikri oldukça mantıklı. Renkli sunumuyla misafirlerinizi şaşırtacağınız bu lezzetin tarifi de oldukça kolay. Yumuşak şekerleri bir kaba alıp üzerine sırasıyla elma suyu ve maden suyunu ekleyin. Karışımı servis edeceğiniz bardaklara dökün ve üzerlerini elma ve limon dilimleri ile süsleyin.


Gerekli malzemeler

1,5 su bardağı ayıcık yumuşak şeker

1 su bardağı elma suyu

1/2 su bardağı maden suyu

2 adet dilimlenmiş elma

1 adet dilimlenmiş limon


Bardak dolusu ekşi elma esintisi

Bu lezzete özellikle çocuklar bayılacak. İlk olarak buz dolu bir bardağın içine elmalı yumuşak şeker ekleyin. Elma suyunu da ilave ettikten sonra, limonlu toz karışımını da ekleyip yeniden yumuşak şekerlerle süsleyin. Servis etmeden önce, nane aromasıyla da tatlandırmak için nane sosu kullanabilirsiniz.


Gerekli malzemeler

15 ml. ekşi elma suyu

15 ml. limonlu ya da elmalı toz içecek

Ekşi yumuşak şeker


Çikolata sevenlere özel

Tam da Ramazan'dan çıkmışken bu çikolata dolusu lezzete hayır diyecek birileri olduğunu sanmıyoruz. Harika çikolata lezzetini yapmanın tarifi de çok kolay; öncelikle tütün malzemeleri bir kaba alın. Ardından blender yardımıyla karıştırmaya başlayın. Bir tarafta buz parçacıklarını mutfak robotuna atıp kırın ve karışıma ekleyin. İkisini de yeniden karıştırdıktan sonra bardaklara bölüştürüp krem şanti ve bonibon ile süsleyin. Dilerseniz çikolata parçacıkları ile de süsleyebilirsiniz.

Gerekli malzemeler

250 gr. süt

30 ml. krema

15 ml. çikolata sosu

İsteğe bağlı muz ve çilekle süsleyebilirsiniz.



İçeceklere lolilop dokunuşu

Yine şeker dolusu bir lezzet tarifi veriyoruz. Öncelikle meyveli soda ve maden suyunu sırasıyla mutfak robotuna atın ve karıştırın. Bir yandan da buzları kırıp karışıma ilave edin. Hazırladığınız lezzeti bardaklara doldurup içlerine birer lolipop şekeri bırakarak servis edin.

Gerekli malzemeler

1 su bardağı meyveli soda (Dilediğiniz aromada tercih edebilirsiniz.)

Yarım su bardağı maden suyu

Meyveli lolipop şekeri


Karpuz ve limon uyumu

Yaz meyvelerinin başında gelen karpuz, bayramda da favori lezzetler arasında. Misafirlerine karpuz dilimleri ikram etmekten sıkılanlar için, bizim farklı bir fikrimiz var. Öncelikle karpuzu çekirdeklerinden ayırıp robottan geçirin. Elde ettiğiniz püreye 4 su bardağı su ve yarım su bardağı limon suyu ekleyin. Şeker ilave etmek yine sizin tercihinize kalmış; ancak bir tavsiye etmiyoruz. İçeceği servis ederken, üzerine bir top vanilyalı dondurma da ekleyebilirsiniz.

Gerekli malzemeler

3 dilim karpuz

4 su bardağı su

1/2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu


Hindistan cevizi limonataya düştü

Hindistan cevizi sevenlere özel bir tarif olan bu lezzeti yapabilmek için, önce su ve şekeri karıştırıp dolapta dinlenmeye bırakın. Limonların ve şekerli suyun yarısını mutfak robotundan geçirin, daha sonra bu karışımı bir sürahinin içine süzün ve limonların posasını ayırın. Kalan limon ve suyla bu işlemi tekrar edin. Son olarak da süt tozunu bu karışıma ekleyin ve buz ile servis edin.

Gerekli malzemeler

4 adet yeşil limon

1 su bardağı toz şeker

6 su bardağı soğuk su

6 yemek kaşığı süt tozu

Rengarenk bir bayram olsun

Bu lezzetler kadar tadında, şeker gibi geçireceğiniz bir bayram olsun.

#Bayram
#İçecek
#Ramazan
#Sunum
#Kahve
8 yıl önce