|

Bayramlık tatlılar

Bayrama sayı günler kala herkesi bir telaş aldı. Hanımlar ise bayram temizliğinin ardından ziyaretler sırasıda gelecek olan misafirlere ‘Ne ikram etsem?’ sorusunun yanıtını aramaya başladı. İşte birbirinden pratik bayramlık tatlılar;

Yeni Şafak
08:00 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:12 - 21/06/2017 Çarşamba
Diğer
Bayram için lezzetli tatlılar.
Bayram için lezzetli tatlılar.

Ramazan Bayramı öncesinde hem pratik hem de lezzetli tatlı tarifi arayanlar için bu haberimiz ilaç gibi gelecek. Kısa sürede hazırlanan birbirinden enfes 10 tatlı;

Çikolatalı muhallebi

1 litre süt

1,5 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı kakao

1 su bardağı pirinç unu

1 çorba kaşığı un

1 adet kare çikolata




Süt, şeker, kakao, un ve pirinç unu kıvam alana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ateşten alındıktan sonra kıyılmış çikolatalar, muhallebiye eklenir. Çikolata eklendikten sonra tencere yeniden ocağa alınır. Çikolatalar eridikten sonra muhallebiler tabaklara bölüştürülür. Muhallebinizi soğuk olarak ikram edin.



Baklava yufkasında kadayıf sarma

6 adet baklava yufkası

300 gram taze kadayıf

250 gram tereyağı

Ceviz

Şerbeti için;

2,5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu




Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker yaklaşık 5-6 dakika kaynadıktan sonra şerbete limon suyu eklenir. Şerbet ağırlaştığında altı kapatılır. Eritilen 4-5 yemek kaşığı tereyağı, kadayıfların üzerine dökülür. Kadayıf ve yağ iyice harmanlanır. Ardından baklava yufkası serilir. Üzerine eritilen tereyağından biraz gezdirilir. İçerisine kadayıf ve ceviz yerleştirilir. Yufka rulo olarak sarılır ve ardından 2-3 parmak genişliğinde dilimlenir. Kadayıf sarma 185 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Fırından çıkartılan kadayıflara ılık şerbet dökülür.


Etimekli tatlı

1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti İçin;

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Muhallebisi İçin:

1 kg süt

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 adet yumurta

2 kahve fincanı toz şeker

1 su bardağı toz krem şanti

Üzeri İçin;

Antep fıstığı veya hindistan cevizi




Toz krem şanti hariç diğer muhallebi malzemeleri göz göz olana kadar pişirilir. Pişen muhallebi soğuması için kenara alınır. Diğer taraftan ise şerbeti kaynatın. Etimekleri arzu istediğiniz bir kaseye dizin. Üzerine şerbeti gezdirin. Etimekler şerbeti çekene kadar 10 dakika kadar bekleyin. Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyin ve çırpın. Etimeklerin üzerine muhallebiyi yayın. Üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin. Tatlınızı 4-5 saat dolapta beklettikten onda servis edin.


Prenses lokumu

2 su bardağı süt

8 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı tereyağı

8 yemek kaşığı toz şeker

Hindistan cevizi




Süt, irmik ve şeker orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocaktan almaya yakın tereyağı eklenir. Ardından tatlı soğuması için bekletilir. Soğuyan karışımdan parçalar kopartılır ve şekil verilir. Toplar Hindistan cevizine bulanır ve buzdolabında 4-5 saat dinlendirilir.


Nescafeli Parfe

1 paket krem şanti

200 ml soğuk süt

1 paket kakaolu bisküvi

10-15 adet bebe bisküvisi

1 adet muz

1 tatlı kaşığı fındık kreması

1/2 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı nescafe




Süt ile krem şanti kıvam alana kadar çırpılır. Ardından karışıma fındık kreması eklenir. İyice katılaşan kremaya, parçalanan bisküviler eklenir. Yarım çay bardağı suda açılan nescafe de karışıma eklenir. Ardından dilediğiniz servis tabağına aldığınız parfeyi birkaç saat derin dondurucu da bekletin. Servis aşamasında çikolata rendeleyebilirsiniz.


Sütlü fincan tatlısı

5 su bardağı süt

2 kahve fincanı tepeleme un

2. 5 kahve fincanı şeker

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı margarin

Hindistan cevizi

Çikolata




Un, şeker ve süt kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Tencereyi ocaktan aldığınızda içerisine margarin ve vanilya ekleyin. Margarin iyice eridikten sonra içlerini ıslattığınız kahve fincanlarına muhallebileri doldurun. Bu şekilde muhallebiler en az 4 saat dolapta bekletilir. Fincanlar ters çevrilir ve Hindistan cevizine bulanır. Tatlınızı istediğiniz meyve ya da şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.


Kazandibi

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı pudra şekeri

3 yemek kaşığı pirinç unu

1 yemek kaşığı tereyağı




Süt, pirinç unu, şeker ve nişasta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Alüminyum fırın tepsisine tereyağını iyice sürün ve üzerine pudra şekeri yayın. Pişen muhallebiyi tepsiye dökün. Ardından tepsiyi harlı ateşin üzerine koyun. Yanık kokusu gelmeye başladığında muhallebiyi kenara alıp soğutun. 3-4 saat dolapta bekletilen kazandibi servise hazır olur.


Kaymaklı un helvası

200 gram kaymak

2 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su




Kaymak ve tereyağı eritilir. Ardından un eklenir ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Unun rengi dönünce içerisine şekeri ve huyu hızlıca ilave edin. Helva suyu çekince kenara alın. Ilınınca şekil verip, servis edebilirsiniz.





Tahinli kabak tatlısı

1 kg soyulup doğranmış balkabağı

2 su bardağı şeker

1/2 su bardağı tahin

Ceviz içi




Kabak tencereye alınır ve 2 su bardağı şeker ilave edilir. Bu şekilde kabak 3 saat bekletilir. Suyunu üç saat içinde salan kabaklar ocağa alınır ve suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra soğutulan kabaklar servis tabağına alınır. Kabakların üzerlerine tahin ve ceviz eklenir.


Milföy baklava

12 tane milföy hamuru

Ceviz veya fındık içi

50 gr margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

1,5 bardak su

1,5 bardak şeker

1 çay kaşığı limon suyu




Öncelikle şerbet kaynatılır ve ılınmaya bırakılır. Milföylerden 6 adedi açılmaya bile gerek kalmadan tepsinin altına dizilir. Ardından milföylerin üzerine ceviz ya da fındık serpilir. Kalan 6 adet milföyde üste yayılır. Isıtılan yağlar kesilip şekil verilen hamura dökülür ardından 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir. Fırından çıkarılan baklavaya ılık şerbet dökülür.


#Ramazan
#Bayram
#Tatlı
7 yıl önce