|

Bu köyde 15 yıldır tek iftar sofrası kuruluyor

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Karlı köyünde her gece bir hane iftar veriyor. Köyde 15 yıldır bu gelenek sürdürülüyor. Kimsenin birbirine küsmediği köyde iftar yapan 30 hane namaz kıldıktan sonra evlerine dağılıyor.

Yeni Şafak
17:19 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 17:36 - 2/06/2017 Cuma
AA
Bu köyde 15 yıldır tek iftar sofrası kuruluyor.
Bu köyde 15 yıldır tek iftar sofrası kuruluyor.

Toplu iftar geleneğinin 15 yıldır devam ettiği 30 haneli köyde, her gün bir aile köy halkına iftar veriyor. Aynı zamanda yemeklerin de hazırlandığı Karlı köyü camisinin sosyal tesisinde kurulan iftar sofrasında buluşan köy halkı, birlik ve beraberliğini pekiştirip ramazan ayının coşkusunu birlikte yaşıyor.

Birbirine küs kimse yok
Birbirine küs ve dargın kimsenin bulunmadığı köyde, ramazan ayı boyunca cami hoparlöründen köy halkı iftar yemeğine davet ediliyor. Yemeği veren aile fertlerinden bir kişi, köylüleri kapıda karşılıyor ve iftar vaktine kadar vatandaşlar cami avlusunda sohbet ediyor. İftar zamanı yaklaşınca köyün gençleri masalara yemekleri servis ediyor. Ezanın okunmasıyla oruçlarını açan köylüler, semaverde çay keyfi yapıp akşam namazının ardından evlerine gidiyor.

15 yıldır devam eden gelenek

Muhtar Recep Duygu, yaptığı açıklamada, ramazan ayında tüm köy halkının bir araya gelip birlikte iftar yaptığını söyledi.Her gün bir ailenin bütün köy halkına iftar yemeği verdiğini belirten Duygu, "Yemeği aileler kendi yapıyor, komşular destek oluyor. Bu şekilde kaynaşmayı, dayanışmayı devam ettiriyoruz. Burada hiçbir problem yaşamıyoruz, hiçbir komşu birbirleriyle dargın değil. Herkes buraya toplanıyor, bir kişi evde kalmaz, sıkıntı olmaz. Bu geleneğimizi 15 yıldır devam ettiriyoruz, bundan sonra da devem ettirmek istiyoruz." dedi.

Namaz kılıp evlere dağılıyorlar
Köy halkından
Fatih
Yılmaz da
Ankara
'dan geldiklerini dile getirerek, "Yemek yedikten sonra çayımız, muhabbetimiz burada tamamlanıyor. Herkes namazını kılıp evlerine dağılıyor." diye konuştu.Bu geleneğin 15 senedir aynı şekilde sürdüğünü aktaran Yılmaz, "Her yıl birlik beraberlik içerisinde aynı sofrada yemek yiyoruz. Köye başka zaman gelemeyen bu yemek vesilesiyle geliyor, gidiyor, birlik beraberlik sürekli sağlanıyor." ifadesini kullandı.
#Ramazan
#iftar
#sahur
#oruç
#Yozgat
#Karlı köyü
7 yıl önce