|

"Bu sandığa verilmiş bir idam cezasıdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 8. Uluslararası Öğrenciler Buluşması Töreni'nde de Mısır'daki idam kararına eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan ". Mısır'da, Tahrir Meydanı'nda siyasi iradelerinin peşine düşmüş binlerce insana sıkılan her kurşun, aslında tüm dünyadaki meşru siyasete, demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine yönelmiştir. Eğer bugün Mursi'ye idam cezası veriliyorsa bu sandığa verilmiş bir idam cezasıdır" dedi.

Yeni Şafak
16:34 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:02 - 16/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi'nin yeni binasının açılış törenine katıldı.


Törene Erdoğan'ın yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı. Erdoğan buradaki açılış törenin ardından geçtiği Sultangazi'de açılış töreninde halka seslendi.



Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 8. Uluslararası Öğrenciler Buluşması Töreni'nde konuşuyor.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



- Gençler Suriye'deki devlet terörüne dur denilmemesinin bedelini sadece bu ülke ve komşuları değil binlerce vatandaşını DEAŞ terör örgütüne kaptıran 80 ülke ödüyor. Mısır'da, Tahrir Meydanı'nda siyasi iradelerinin peşine düşmüş binlerce insana sıkılan her kurşun, aslında tüm dünyadaki meşru siyasete, demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine yönelmiştir. Eğer bugün Mursi'ye idam cezası veriliyorsa bu sandığa verilmiş bir idam cezasıdır. Dünya ve Avrupa ülkelerine sesleniyorum. Avrupa ve Batı hani sizde idam yasaktı idamı uygulayanlara karşı bir yaptırımınız var mı? Neden duruyorsunuz hadi uygulayın. Ama silah pazarlığına gelince yapıyorsunuz.



- Dertlerimiz sorunlarımız küreselleşiyor bunlara karşı ortak bir tavır sergilemek ve el birliği ille çözmek zorundayız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesini kendimle birlikte tüm dünya için dert edindik.



- Günü birlik çıkarlar için ilkelerimizden asla taviz vermedik. Biz sonunda rüzgara göre bükülmeyenin kazanacağından eminiz. Kendimiz için ne istiyorsak tüm kardeş coğrafyalar için de aynısını istiyoruz. Biz binlerce yıllık birikimimizle medeniyet ve devletlerin barış ve adalet içinde yaşaması için çalışıyoruz.



- 12 yıl boyunca bu manzarayı hayata geçirmek için çalıştık. Şuan 160 ülkeden 80 öğrenci ülkemizde. Bu öğrencilerin yaklaşık 15 bini Türkiye bursları ile eğitimlerine devam ediyor. 2023 yılında biz öğrenci sayısını 250 bine çıkarmak istiyoruz. Eskiden Türkiye öğrenci gönderirken şuan Türkiye bir eğitim üssü haline gelme yolunda ilerliyor. Sizlere bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. İdeallerini yitirenler benliğini yitirir, ideal ve hayallerinize sıkıca sahip çıkın.



- Birilerinin dediği gibi insan insanın kurdu değildir. İnsanın insanın dostu kardeşi ve yoldaşıdır. Gençler Anadolu bir medeniyetler beşiğidir. Bu toprakların tahii insanlık tarihi kadar eskidir. Adeta açık hava müzesi gibidir sizlerde gittiğiniz yerlerde bunu göreme fırsatı bulmuşsunuzdur. Gitmediyseniz mutlaka gidin.



- Yıllarca bu ülkede gençleri aldattılar ve gençlik ve insanlığımızın ubudiyet anlayışını değiştirdiler millet ve ummeti parçaladılar. Pensilvanya'dan gelen ses dediler. Karşımdaki gençlik bir şeye değer veriyor biz Allah'tan başka güce kul olmayız.



- Artık milli siyaset belgesi içine girdiler ve oyunları nasıl bozuluyor göüyorsunuz. Cüppeli çeteler nasıl ortaya çıkıyor görüyorsunuz. Demiştim ya inlerine gireceğiz. Girdik mi girdik ve devam edeceğiz. Birbirimizi Allah için sevelim.





#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Sinan Erdem Spor Salonu
#8. Uluslararası Öğrenciler Buluşması Töreni
9 yıl önce