|

Gazze şehitlerine gıyabi namaz

​Filistin’de günlerdir süren İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için dün kılınan cuma namazı ardından tüm Türkiye’de geniş katılımlı protesto gösterileri düzenlendi. Gıyabi cenaze namazlarının da kılındığı protesto gösterilerinde sloganlar atıldı.

Yeni Şafak
23:28 - 12/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 20:31 - 11/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Gazze şehitlerine gıyabi namaz
Gazze şehitlerine gıyabi namaz

Filistin’in El Halil kentinde ölü halde bulunan 3 İsraillinin faillerini bulmak amacıyla başlatılan ve Batı Şeria’da, Gazze’de, Kudüs’te ve diğer Filistinli yerleşimlerindeki sivil halkı hedef alan İsrail saldırıları, dün Cuma namazının ardından tüm yurtta protesto edildi. Kadın ve çocukların da içinde olduğu gruplar sloganlar attı. 


3 BİN KİŞİ TOPLANDI

İstanbul’da ise protestoların merkezi Fatih Camii idi. Fatih Camii’nde kılınan Cuma namazı ardından protesto edildi. İsrail’in özellikle Gazze’de yaptığı katliamlara karşı Cuma namazının ardından Fatih Camii avlusunda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup Saraçhane Parkı’nda gıyabi cenaze namazı kıldı.


TEKBİRLER GETİRİLDİ

Kayseri’de İHH ile MAZLUMDER Kayseri Şubesinin öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup İsrail’e tepki gösterdi. Kadın ve çocukların da içinde bulunduğu grup “Hamas’a selam direnişe devam” sloganları attı. Ellerinde Filistin bayrakları bulunan grup, tekbir getirdi.


İzmir’de protestoların adresi Konak Meydanı oldu. İzmir Konak Meydanı’ndaki tarihi Yalı Camisi önünde Cuma namazı sonrası bir araya gelen “Anadolu Gençlik Derneği” üyesi bir grup, saldırılarda yaşamını yitiren Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 


SLOGANLAR ATILDI

Van’da ise Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası İskele Caddesindeki Hz. Ömer camisinin avlusunda toplanarak gösteri yaptı. Tekbir getiren inisiyatif üyeleri, “Kahrolsun İsrail”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık” sloganları attı.  


Tepkisiz kalmak zulme ortak olmaktır


İsrail’in, Gazze’ye yönelik hava saldırılarına Memur-Sen’den büyük tepki geldi. Memur-Sen tarafından İsrail Konutu önünde düzenlenen eyleme katılım büyük oldu. İsrail konutu önünde toplanan Memur-Sen üyeleri, “Gazze’ye dua, İsrail’e beddua”, “Gazze üzülme, Allah bizimle”, “Siyonizm yakıyor, dünya bakıyor”, “Gazze’ye selam, direnişe devam” sloganları atarak terör devleti İsrail’i lanetledi. 


KİNLE HAREKET EDİYORLAR

 Eylemde konuşan Memur-sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, “Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığı için; kahrolsun İsrail. İsrail, karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor” dedi. Bayraktutar, “Siyonistler kendinden olmayan herkese ve kendilerine ait olmayan her şeye karşı kin ve nefretle hareket etmektedir. Bu gerçeğe rağmen İsrail’in rutine bağladığı terör olaylarına karşı tepkisiz kalmak zulme ortak olmaktır” dedi.



#Filistin
# protesto
# cuma
10 yıl önce