|

Gazze'ye Kızılay lojistik merkezi

Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için Mersin’den yola çıkan gemi, Aşdod Limanı’na ulaştı. AFAD koordinasyonunda toplanan gemideki 10 bin ton yardım malzemesi Gazzelilere dağıtılmaya başlanacak. Kızılay ise Gazze'ye bölgenin en büyük lojistik merkezini kurmak için harekete geçti. Merkezin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Thursday
Güncelleme: 07:27 - 22/06/2017 Thursday
Yeni Şafak
​Gazze'ye Kızılay lojistik merkezi
​Gazze'ye Kızılay lojistik merkezi

Ramazan boyunca Gazze'ye her türlü yardımı sağlayan Türkiye'nin gönderdiği 10 bin ton yardım malzemesini taşıyan "Şefkat" gemisi, İsrail'in Aşdod Limanı'na ulaştı. "Şefkat gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin'den yola çıkan gemi, yaklaşık 40 saatlik yolculuğun ardından Aşdod Limanı'na demirledi. Gemiyi, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem, AFAD İyileştirme Dairesi Başkanı Cengiz Akın ve diğer ilgililer karşıladı. Gemide AFAD koordinasyonunda toplanan, 50 bin gıda kolisi, 5 bin ton un, 100 ton bisküvi ve kek, 50 bin muhtelif giyecek, bin bayramlık giysi, 18 bin 100 oyuncak, 32 bin kırtasiye seti ve çocuklar için bayram hediyesi olarak bin 10 bisiklet bulunuyor. Yardım malzemeleri, indirme işleminin ardından, AFAD'ın koordinesinde Gazze'ye götürülüp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.


EN BÜYÜK MERKEZ KURULDU

Kızılay ise Gazze’de bölgenin en büyük Afet ve İnsani Yardım Lojistik Merkezi kurmaya hazırlanıyor. Merkezle ilgili bilgi veren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Kızılay olarak bölgede seri bir yatırımımız var. Bunlardan en önemlisi Gazze Afet ve İnsani Yardım Lojistik Merkezi’nin inşası. Burası, Gazze’deki en büyük Afet ve İnsani Yardım Lojistik Merkezi olacak. İnşa ettiğimiz merkezi Filistin Kızılayı’na devredeceğiz, onlar aracılığıyla işletilecek. Gelecek yıl açmayı planlıyoruz" dedi.

YETİMLERE BAYRAMLIK

Ayrıca Kızılay, Gazze'de 100 yetime toplu iftar verdi ve bayramlık elbise dağıttı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kınık, Filistin Kızılayı ile iş birliği halinde düzenlenen program çerçevesinde Ramazan ayı münasebetiyle Gazze'de ihtiyaç sahibi yaklaşık 15 bin aileye gıda yardımı dağıttıklarını söyledi. Kınık, "Gıdanın yanı sıra nakdi yardımlar da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İsrail'in bölgeye düzenlediği son saldırılarda büyük zarar gören Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye mahallesinde evleri yıkılan ailelere kira desteği sağlıyoruz” dedi.

#Gazze
#AFAD
7 years ago