|

İlk teravih Avustralya'da kılındı

Avustralya'da yarım milyondan fazla Müslüman, ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için camileri doldurdu. Türklerin yanı sıra farklı etnik kökenlerden yüzlerce Avustralyalı Meadow Heights Camisi’nde önce vaaz dinledi sonra yatsı ve teravih namazı kıldı.

Yeni Şafak
16:17 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 16:26 - 26/05/2017 Cuma
AA
Avustralya’da ilk teravi nazına yoğun ilgi gösterildi.
Avustralya’da ilk teravi nazına yoğun ilgi gösterildi.
Ramazan
ayının ilk teravih namazı, Avustralya genelinde yüz binlerce Müslümanın katılımıyla 200’den fazla cami ve mescidin yanı sıra geçici olarak kiralanan mekanlarda kılındı.
Melbourne'de Meadow Heights Camisi’nde Türklerin yanı sıra farklı etnik kökenlerden yüzlerce Avustralyalı Müslüman, önce ramazan konulu vaazı dinledi, ardından yatsı namazı ve ilk teravih namazını eda etti.


Önce vaaz sonra namaz

Camiyi dolduran Müslümanlara vaaz veren ve ilk teravih namazını kıldıran Avustralya İslam Toplumu Milli Görüş İrşat Başkanı Ramazan Ötkün, yaptığı açıklamada, vatandaşların aileleriyle camiyi doldurmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ramazan ayının dünyada zulmün sona ermesine vesile olması temennisinde bulunan Ötkün, "Bu ramazanı şerifin kendi aramızda kardeşliğe vesile olmasını, birlik beraberlik getirmesini, dünya üzerindeki zulmün savaşların sona ermesini, insanlığın İslam'ın kendi isminde de olduğu gibi barış içinde yaşanmasını Cenabı Allah'tan canı gönülden niyaz ediyorum" diye konuştu.

#Avustralya
#Müslüman
#İslam
#Melbourne
#Ramazan
#Teravih
7 yıl önce