|

Tataristan'da ilk iftar

Binlerce Müslüman, cami avlularında kurulan ramazan çadırlarında ilk iftarlarını yaptı.

Yeni Şafak
23:26 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:34 - 27/05/2017 Cumartesi
AA
Tataristan'da ilk iftar yapıldı
Tataristan'da ilk iftar yapıldı

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'da Müslümanlar ilk iftarlarını yaptı.

Her sene olduğu gibi Tataristan genelinde faaliyet gösteren bin 500 ve başkent Kazan'da bulunan 61 caminin büyük bölümünde ramazan çadırları kuruldu.

Rusya genelinde görme engelliler için rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veren Kazan'daki Yardım Camisi'nde bu sene iki büyük ramazan çadırı kurularak, bin 200 kişiye iftar verildi.

Yardım Camisi'nde kılınan akşam namazından sonra Müslümanlar, hurma ve su ile oruçlarını açtı. Daha sonra ramazan çadırlarına geçilerek kazanlarda pişirilen yemeklerle iftar edildi.

Yardım Camisi'nin bağlı olduğu Yardım Vakfı Başkanı İlham İsmagilov, yaptığı açıklamada, cami avlusunda kurulan çadırlarda ramazan boyunca iftar verileceğini belirtti.

Müslümanlara iftarın yanı sıra sahurda da ikramda bulunulacağını dile getiren İsmagilov, her gün iftar için bin 200, sahur için de en az 100 kişilik yemek hazırlamayı planladıklarını vurguladı.

İsmagilov, bugünkü iftara görme ve işitme engelliler ile yürümekte güçlük çeken vatandaşların yanı sıra dileyen herkesin katıldığını, gelemeyen engelliler için de vakfın otobüsü ile servis yaptıklarını bildirdi.

İftar programı edilen dua ile sona erdi.

Tataristan hükümeti de 15 Haziran'da 5. Cumhuriyet İftarı'nı düzenlemeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'un da katılacağı 5. Cumhuriyet İftarı'nda, bu sene 10 bin kişinin iftar etmesi bekleniyor.

#Tataristan
#Rusya
#İftar
7 yıl önce