|

Ramazanda havalar nasıl olacak? İşte Ramazanda hava durumu!

Ramazanda havalar nasıl olacak? Ramazanın ilk haftası serin ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç Ramazana'da havaların nasıl olacağına, yağış olacak mı? sorularına cevap verdi. İşte detaylar...

Yeni Şafak
18:02 - 26/05/2017 الجمعة
Güncelleme: 18:09 - 26/05/2017 الجمعة
Diğer
Ramazanda havalar nasıl olacak? İşte Ramazanda hava durumu!
Ramazanda havalar nasıl olacak? İşte Ramazanda hava durumu!

Ramazanda havalar nasıl olacak? Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, Ramazan ayının ilk haftasında bölge genelinde serin ve yağışlı bir havanın etkili olacağını söyledi. Hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tarınç, hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği aktardı. Tarınç, “Bu haftanın ilk iş günü ve orucun ilk gününde serin bir havanın etkisi var. Bu sıcaklıklar mevsim normallerinin altında, hafta sonuna kadar da azalarak devam edecek. Salı günü 22, çarşamba günü 20 derece sıcaklık bekliyoruz. Salı ve özellikle çarşamba günü kuzeyli yönlerden esecek orta ve zaman zaman kuvvetli rüzgar, hava sıcaklıklarını daha da düşük algılamamıza neden olacak" dedi.



“HAFTA BOYUNCA YAĞIŞ BEKLENİYOR"

Yağışlı bir havanın hakim olacağını ifade eden Belgin Tarınç, “Bu hafta, mevsim normallerinin 5-6 derece altında serin ve yağışlı bir hava hakim olacak. Öğlen, ikindi ve akşam saatleri arasında kısa süreli yerel olmak üzere yağış beklentimiz var. Serin ve yağışlı bir ramazanın ilk haftasını yaşayacağız" ifadelerini kullandı. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç ayrıca, meteoroloji çalışanları olarak tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ettiklerini de sözlerine ekledi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetlice (30-50 Km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara:Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 26

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 30

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 26

Konya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, bugün aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan ayı boyunca hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Eroğlu, Ramazan ayının ilk günlerinde hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde ortalamalarına yakın olmasını beklediklerini söyledi. Haziran ayının ikinci yarısında, uzun vadeli tahmin verilerine göre hava sıcaklıklarının ülke genelinde artacağı ve Haziran ayı ortalamalarının 1-3 derece üzerinde seyredeceği açıklandı.

Bakan Veysel Eroğlu, hava sıcaklığının Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun batısında mevsim normallerinin 1-2, diğer yerlerde 0.5-1 derece üzerinde seyredeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Bakan Veysel Eroğlu, yağışın ise yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceğini öngördüklerini kaydetti. Bakan Eroğlu, Ramazan ayının ilk haftasına ilişkin detaylı tahminleri anlatırken şöyle dedi:

"Mayıs ayında mevsim normallerinin altında bulunan hava sıcaklıkları, haziran ayının ilk günlerinde artarak, yurdumuzun batısında mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde, doğusunda ise mevsim normalleri civarında seyrediyor. Hava sıcaklıklarının Ramazan ayının ilk haftasında Türkiye genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olacağı bekleniyor. Tahmin haritalarında görüldüğü gibi yurdumuz ramazan ayına serinhavanın etkisinde giriyor. Haziran ayının ikinci yarısında ise, uzun vadeli tahmin verilerine göre hava sıcaklıklarının ülke genelinde artacağı ve haziran ayı ortalamalarının 1-3 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor."

BAKAN'DAN AŞIRI SICAK UYARISI

Eroğlu, aşırı sıcakların görüleceği bölgelerde halkın sağlığına dikkat etmeleri gerektiğini ifade ederken, şöyle konuştu:

"Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 10.00- 16.00 saatleri arasında, yüksek sıcaklığa karşı hassasiyeti olan, kronik hastalığı bulunanlar, yaşlı, çocuk, engelli ve hamilelerin güneşte kalma süresini en aza indirmesi ve koruyucu tedbirleri alması gerekiyor. Ayrıca, yüksek sıcaklıkların yaşandığı günlerde meydana gelebilecek orman yangın riskine karşı vatandaşlarımızdan gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Yarın idrak edeceğimiz Ramazan ayının bütün Müslüman alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine vesile olmasını diliyorum.
#Ramazan
#Hava durumu
#Veysel Eroğlu
٪d سنوات قبل