|

FETÖ'nün babasının ismini camiden kazıdılar

Erzurum'da yaklaşık 7 yıl önce yaptırılan ve FETÖ elebaşı Gülen'in babasının ismini taşıyan Ramiz Efendi Camisi'nin tabelası, cami cemaatinin talebi üzerine müftülükçe kaldırıldı. Cami imamı Osman Temel, bir buçuk aydır görev yaptığı caminin adından geldiği günden beri rahatsız olduğunu ve insanlara cami adını söylemekten imtina ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
12:27 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 13:15 - 22/07/2016 Cuma
AA
Ramiz Efendi Cami Fetullah Gülen'in babasının adını taşıyordu.
Ramiz Efendi Cami Fetullah Gülen'in babasının adını taşıyordu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından, Erzurum'un Palandöken ilçesi Yıldızkent semtindeki caminin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in babasının adını taşıdığı ve ona yakın isimlerin kurduğu dernekçe yapıldığını öğrenen cami cemaati ve vatandaşlar, caminin isminin değiştirilmesi için girişimlerde bulundu.



Bunun üzerine harekete geçen İl Müftülüğü, Ramiz Efendi Camisi'nin adının, ilçe müftülüğü bünyesinde kurulacak komisyonca değiştirilmesi ve mevcut tabelanın sökülmesi kararı aldı. Müftülük görevlilerince FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in babasının adının yazılı olduğu tabela söküldü.



Palandöken Müftülüğü'nün internet sitesinden, caminin adının Sultan Alparslan Camii yapıldığı belirtildi. Palandöken Müftüsü Sıtkı Beydilli de görevinden alındı.



İmam da isimden rahatsız


Caminin imam hatibi Osman Temel, yaptığı açıklamada, 1,5 aydır camide görev yaptığını belirterek, "Buraya geldiğim günden beri bu isimden rahatsızdım. Zaten malum şahsın babasının isminin verildiğini de biliyordum. Bana birisi 'hangi camide görev yapıyorsunuz' diye sorduğunda bu ismi vermekten imtina ediyordum." dedi.



'Bu yezidin vatanda yeri yok'


Cemaatten 66 yaşındaki Hüsamettin Çiçek ise yaklaşık 2,5 yıldır bu camide ibadet ettiğini söyleyerek, caminin isminin kaynağını öğrendiği günden bu yana sürekli isim değişikliğine gidilmesini talep ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:



"Camiye, terör örgütü elebaşı Gülen'in babasının adının verildiğini ve İstanbul'dan zengin bir vatandaş tarafından yaptırıldığını duyduk ama bu Gülen, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'dan daha beter. Amerika'nın çocuğu bu, hoca değil. Dünyanın zalimi budur, bunun peşine giden de zalimdir. Cennet gibi olan ülkemizi bölmek istiyor, ismi değişmeli.Şehitlerimiz gitti ben burada kaldım, keşke ben de peşlerine gideydim. Böyle yezidin bu vatanda yeri yok. 30 yıl devlet dairesinde çalıştım, bunların hain olduğu belli."


#Hüsamettin Çiçek
#FETÖ
#ERzurum
#Ramiz Efendi Camii
8 yıl önce