|

Saat kaç? 27 Mart Türkiye’de şu anda saat kaç?

Saat kaç sorusu en çok merak edilenler arasına girmeyi başardı. Avrupa’da yaz saatine geçilmesiyle birlikte bazı cihazların saatleri 1 saat ileriye alındı. Durum böyle olunca da vatandaşlar saatin şu anda kaç olduğunu merak ediyorlar. Bizler de sizler için saatin şu anda kaç olduğunu araştırdık.

Yeni Şafak
08:59 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:32 - 27/03/2017 Pazartesi
Diğer
Türkiye’de şu anda saat kaç?
Türkiye’de şu anda saat kaç?

Saat şu anda kaç? Avrupa'da yaz saatine geçilmesiyle birlikte Türkiye'de de kafalar karıştı. Sabah saatlerinde kalkan vatandaşlar, duvar saatleriyle telefon saatlerinin farklı olduklarını gördüler. Durum böyle olunca da saatin kaç olduğunu merak ettiler. Karışıklığın sebebi ise Avrupa'da kış saati uygulamasının biterek yaz saati uygulamasına geçilmesi oldu. Türkiye'de de saatlerin değiştirilmemesi ve akıllı telefonların saatlerini 1 saat ileriye alması sonucu saatin kaç olduğu karıştırıldı. Peki şu anda Türkiye'de saat kaç?










Android telefonları için (Samsung, Sony, HTC, LG, Huawei, Casper)


Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına girin. Ayarlar kısmında 'Tarih ve Saat' bölümünü bulun ve girin. Yan ekranda görülen "Otomatik Tarih ve Saat" ile "Otomatik Saat Dilimi" ayarlarını aktif durumdan pasif duruma getirebilirsiniz.



iOS yani iPhone telefonlar için


Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına gelin. Genel Kısmını seçin. Genel kısmında Tarih ve Saat bölümünü bulun. Tarih ve Saat bölümünde "Otomatik Ayarla" kısmını bulun ve onu devre dışı bırakabilirsiniz.



Bilgisayarlar (Windows 10 için)


Masaüstü'nde altta bulunan görev çubuğu'nda Saat ve Tarihin yazdığı kısma sağ tıklayın. Tarih ve Saat Ayarla bölümünü bulun. "Saati otomatik olarak ayarla" bölümünü devre dışı bırakın. Hemen Altında bulunan "Saat Dilimini otomatik olarak ayarla" bölümünü de devre dışı bırakabilirsiniz.



Twitter'da saat il ilgili yapılan yorumlar:


Telefonumda 10:45 Duvarda 9:45 Bilgisayarım ki 11:45 Kolumda ki saat 12:45 Arkadaşıma sordum onun ki durmuş. # saatkaç


10.39 niye sordun Kaç olursa olsun vakit tefekkür vaktidir


Seni 1 saat ileri beni 1 saat geri almışlar # saatkaç


Saatleri ne kadar geri alsanızda yarın Pazartesi kaçış yok. Mutlu Pazarlar... # saatkaç


#saatkaç o değil de telefona güvendim saat10diye 9da kalktım,çayı demledim,kahvaltılıkları hazırladım.Ailem şaşkın,gözü yaşlı.Tşkrlr android


Saat Duvarda 11 Telefonda 12 Arabada 5 Evde 15 # saatkaç


O değil de # saatkac ?


# saatkaç Şu an saat 10 ama gecemi gündüzmü onu çözemedim


Şuan 10 değil mi # saatkac


# saatkaç Herşeye vaktimiz var Lakin vakti verene vaktimiz yok...İlginç dimi




#Saat kaç
#Şu anda saat kaç?
#Türkiye'de saat kaç?
7 yıl önce
default-profile-img