|

Saç ekimi hakkında merak edilen her şey

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 18/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 11:32 - 18/10/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Saç ekimi hakkında merak edilen her şey
Saç ekimi hakkında merak edilen her şey

Çoğu kişinin sorunu saçların dökülmesi sonucu saçsız kalmak. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey belki de saç ekimi. Medikal Estetik Hekimi Dr. Emre Çiçek''e saç ekimi hakkında akıllara takılan soruları sorduk. İşte merak edilen cevaplar…

Saç Ekimi nasıl yapılır?

Saç ekimi 4 kişilik bir ekip tarafından steril şartlara sahip özel bir hastanede ameliyathane ortamında yapılmaktadır.

SAÇ EKİMİ YAPILABİLECEK DURUMLAR:

• Yanıklara ameliyat izlerine bağlı oluşan saçsızlık durumları

• Erkek tipi saç dökülmesi

• Kadın tipi saç dökülmesi

• Doğuşsal lokal saç kayıpları

• Yanıklara bağlı saç kayıpları

• Kaza yara veya ameliyat izleri

• Herhangi bir enfeksiyona bağlı lokal bölgesel saç dökülmeleri

• Saçın aşırı çekilmesi sonucu (Kadınlarda sıkı topuz yapmaya bağlı)oluşan dökülmeler

• Saçın devamlı çekilerek oynanarak tik halinde koparıldığı psikolojik rahatsızlıklarda.

Saç ekiminde kesin ve net yaş sınırı yoktur. Özellikle askerlik yapmamış genç insanlar saç dökülmesi başladığı zaman genellikle yanlış kararlar verebilmekteler. İleriye dönük bir planlama yapılmadan, yanlış, ehil olmayan saç ekimi merkezlerinde erken uygulanan saç ekimlerinde sonuç ileri vadede geri dönüşümsüz olarak daha kötü olabilir. Bu nedenle 20 yaş altı gençlere saç ekimi için acele etmemelerini öncelikle ehil ve tecrübeli doktor ile görüşüp kendilerine koruyucu tedavi veya daha uygun yönteme başvurmalarını daha doğru olduğunu belirtmeliyiz.

SAÇ EKİMİNDE DOĞALLIĞI ETKİLEYEN FAKTÖRLER:

A- İki kulağınızın üst sınırının birleştiği çizginin altında kalan alandaki saçların yoğun, sık ya da seyrek oluşu

B- Saç köklerinin (greftlerin) iyice ayıklanıp greft epitelinin mümkün olduğunca temizlenmesi. Tecrübe ve bilgi beceri ister.

C- Greftler için açılan kanalların doğal ve uygun oluşu. Saç diplerinde oluşan çukurların sebebi büyük ve yanlış yönlerde açılmış kanallardır; küçük ve doğru yönde açılmış kanallar saç çıkışlarınızın doğal olmasını sağlar.

D- Kıvırcık şekilli saç köklerinde saç köklerinin alınmasında doktor zorlanmasına rağmen sıklık, doğallık ve estetik sonuçlar göreceli olarak daha başarılıdır.

E- Beyaz saçlarda saç köklerinin ayırt edilmesi daha çok çaba ve özel çalışma ister. Tecrübesiz ve ehil olmayan doktorların yaptığı beyaz saç ekimleri tamamen fiyasko ile sonuçlanabilir. Dikkat edilmesi gerekmektedir.

F- Sarı renkli ve açık tonlu saçlarda saç kökü ayıklanması diğer saçlara göre daha kolaydır. Sonuçları çok daha natüreldir.

G- Koyu renkli saçlarda saç kökü ayırımı daha çok çaba ve özel çalışma ister Kalın saçlarda özenli olunmalıdır. Özensiz ve dikkatsiz saç ekimi yapılırsa saçlarınız sert çıkar. Özenli ve dikkatli ekimle son derece doğal ve dolgun saçlara kavuşabilirsiniz.

H- Düz saçlar saç kökü ayıklanması en kolay saçtır. Saç Ekimi ve saç kökü alımı seri yapılır ve doğal sonuçlar verir.

Fue Plus Saç Ekimi ağrı ve acı verir mi?

Saç Ekimi operasyonu özel hastanede ameliyathane ortamında lokal anestezi altında 6-8 saatte gerçekleştirilir.Saç ekimi merkezinde değil.!! Hastalar ağrı, acı olmadan konforlu bir şekilde operasyonu tamamlarlar. Fue Plus Saç Ekimi işlemini yaptıran tüm hastalar saç ekimi uygulamasından sonra hiç bir acı çekmediklerini ve korkulacak bir şey olmadığını söylemektedirler. Bu yüzden saç ekimi işlemi sonrası herhangi bir şekilde ağrı kesici ilaç yazmaya gerek bile yoktur.

Saç Ekimi sonrasında ne kadar zamanda yeni saçlar çıkar?

Fue Plus saç ekimi sonrasında saç ekimi yapılan alanda koyu siyah kırmızımsı kabuklanmalar görülür. Günde, sabah akşam 2 kez başınızı yıkayarak bunu önleyebilirsiniz.7-10 gün içinde kabuklar tamamen dökülür. İşlemden 15 gün sonra hastanın saç ekimi yaptırdığı kimse tarafından anlaşılmaz. Saç ekiminden sonra 15.günle 3.ay arası ekilen saçlar dökülmeye başlar. Daha sonra 3 ay kadar görünümünde bir değişiklik olmaz. Yeni saçlar 6. ay civarında çıkmaya başlar. Daha sonra saçların tamamının çıkması 9-12 ayı bulmaktadır. Sonuç olarak da her yöne tarayabildikleri, kimse tarafından ekim olduğu anlaşılmayan saçlara kavuşmaktadırlar.

Saç ekiminin herhangi bir yan etki riski var mıdır?

Fue Plus saç ekimi sonrası sağlığı etkileyecek herhangi bir yan etki bugüne kadar herhangi bir yayınla bildirilmemiştir. Bu yüzden, saç ektirmeyi düşünenlerin ucuz saç ekimi kampanyalı saç ekiminde şok tek seans 30.000 greft vs diye reklam bombardımanlarından, gerçek dışı yaklaşımlardan uzak durup gerçekçi tecrübeli doktor tarafından bizzat yapılan ve kontrol edilen klinikleri tercih etmeleri ve yapabilecekleri en ufak yanlışın ömür boyu silinmeyecek izler bırakabileceğini unutmamalarını önemle hatırlatmak isteriz.

Saç ekimi en fazla kaç kere yapılabilir?

Saç ekimi, saç ekimi yapılan alanın büyüklüğüne ve hastanın saç dökülmesinin devam edip etmemesine göre maksimum 4 seansa kadar yapılabilir.

Fue Plus Saç Ekimi ile ekilen saçların ömrü ne kadardır?

Fue Plus Saç Ekimi ile ekilen saçlar kesinlikle dökülmez ömür boyu kalıcıdır.

SAÇLAR NE ZAMAN YIKANIR?

Saçınızı ilk kez operasyondan 3 gün sonra yıkamalısınız.

Ekim yapılan bu bölgede kabuk ve pıhtıların yumuşaması için losyonu 45 dakika bekletiniz.

Saç ekiminden 2.5 ay sonra ekim yapılan bölgelerde sivilceler çıkabilir. Bunun için banyo harici saçlarınızı ellememeli ve kaşımamalısınız.


12 yıl önce