|

Yiğit Cem'in ölümüne soruşturma

Sağlık Bakanlığı, özel klinikte tedavi sırasında 3,5 yaşındaki Yiğit Cem Kaba''nın ''aşırı dozda narkoz ve yanlış iğne sonucu'' ölümüne ilişkin iddialar üzerine soruşturma başlattı.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 13/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 17:42 - 13/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Yiğit Cem'in ölümüne soruşturma
Yiğit Cem'in ölümüne soruşturma

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Bugün TGRT Haber'de Merve Yakan imzalı yayınlanan haberde Pediatrist Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin''in özel kliniğinde tedavi ettiği 3,5 yaşındaki Yiğit Cem Kaba''nın ''aşırı dozda narkoz ve yanlış iğne sonucu'' ölümüne neden olduğu iddiaları üzerine Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu''nun talimatı ile Bakanlığımız Denetim Hizmetleri Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.'' denildi.

OLAYIN DETAYI

Konuşma bozukluğu yaşayan 3,5 yaşındaki Yiğit Cem ailesi tarafından önce Bakırköy Devlet Hastanesi'ne oradan da tavsiye üzerine Pediatrist Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin''in özel kliniğine götürüldü. Yiğit Cem'in annesi, "EEG çekilirken üç kez narkoz verildi. Çocuğum uyumadı. En son makattan bir ilaç verildi. EEG sonrasında eve dönerken Yiğit Cem babasının kucağında istifra etti ve sürekli uyudu. Doktora sorduğumuzda 'Saatlerce uyuyabilir' yanıtını verdi. Aynı akşam da çocuğum öldü" dedi.

Aile Prof. Dr. Keskin ile eşinin kendilerine gelip "Şikayetçi olmayın" ricasında bulunduğunu ifade ederken, "Bize yardım teklif ettiler" diye açıklama yaptı. Habere göre Prof. Dr. Keskin iddialara yanıt vermedi.

İşte bu haber yayınlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.


10 yıl önce