|

Sakarya'da okullar tatil mi? Sakarya hava durumu!

Sakarya'da yarın okullar tatil mi? sorusu ilde yoğun kar yağışı ile merak konusu oldu. Sakarya'nın yüksek kesimlerine yağan kar, hayatı olumsuz etkiliyor. Sakarya Valiliğinden yarın okullar tatil mi? sorusuna dair henüz bir açıklama yapılmadı. Yapılacak tatil ilanı ile ilgili son dakika haberleri yenisafak.com adresinden sizlerle paylaşacağız.

Yeni Şafak
20:02 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 20:03 - 13/12/2016 Salı
Diğer

Sakarya'da okullar tatil mi? Sakarya'nın yüksek kesimlerine yağan kar, hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte önceki gün etkisini artıran sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Öğle saatlerinde başlayan ve akşam etkisini artıran kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açtı.



Sakarya'da taşımalı sistemle eğitime bir günlük kar tatili


SAKARYA'da beklenen kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar yarın tatil edildi.

Sakarya'da yarın kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sisteme bir gün ara verildi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı açıklamada, meteorolojinin verilerine göre 14 Aralık Çarşamba günü Sakarya'da kar yağışı beklendiğine dikkat çekerek, "Kar yağışı etkili olacağı için tedbir olarak taşımalı sistemle eğitime il genelinde 14 Aralık Çarşamba günü tatil kararı verdik" dedi.




Hendek ilçesinde, Dikmen Mahallesi'nin yüksek kesimlerindeki evlerine ulaşmaya çalışan bazı sürücüler, araçlarına zincir takarak ilerleyebildi. Zincirleri olmayanlar ise traktörlerin yardımıyla evlerine taşındı. Bölgede kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, Dikmen yaylasında kartpostallık görüntüler oluştu.



- "Adeta batıda doğuyu yaşıyoruz"


Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz, yaylalarda kalan vatandaşların artık bölgeyi terk etmeye başladığını anlattı. Kar nedeniyle mahsur kalan vatandaşları traktörle kurtardıklarını aktaran Ayvaz, "Karı özledik. Yeniden kara kavuştuk. Sakarya'da ilk buraya yağdı, yarına kadar böyle devam ederse 30 santimetreyi bulur." dedi.



Ayvaz, televizyonda Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kar yağışına ilişkin haberlere sık rastlandığını anımsatarak, "Gelin bir de Dikmen'e bakın. Şu an neredeyse 30 santimetreyi buldu. Doğu ile hiçbir farkı yok burasının. Adeta batıda doğuyu yaşıyoruz burada. Bugün sisli oldu ama hava açık olsaydı ayrı bir manzara, heyecan oluyor. Tüm doğa yürüyüşçülerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.



#Dikmen Yaylası
#Hendek
#Okullar tatil mi?
#Sakarya
7 yıl önce