|

Salihli İŞKUR’dan milli seferberlik standı-Manisa haber

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Salihli Şube Müdürlüğü tarafından “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi" kapsamında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant kuruldu.

Yeni Şafak
21:33 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 21:36 - 30/03/2017 Perşembe
IHA
Salihli İŞKUR’dan milli seferberlik standı
Salihli İŞKUR’dan milli seferberlik standı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Salihli Şube Müdürlüğü tarafından “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi" kapsamında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun start verdiği “Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği" projesi kapsamında İŞKUR Salihli Şube Müdürlüğü tarafından Salihli Ticaret Borsasında stant açıldı.



Açılan stantta İŞKUR iş ve meslek danışmanları Gökben Gümüş ve Hüseyin Akgöz tarafından borsa üyelerine ve vatandaşlar bilgilendirildi. Haftanın 5 günü belirli noktalara stant kurarak vatandaşları teşvikler ve kurum konusunda bilgilendirdiklerini ifade eden İŞKUR Salihli Şube Müdürü Huriye Özcan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde sayın bakanımızın talimatlarıyla çalışma hayatında milli seferberlik ilan edildi. Bizde Salihli İŞKUR olarak vatandaşlarımızı bilgilendirme adına hareketli olan her yerde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdik. Bugünde Salihli Ticaret Borsası hizmet binasında stant açarak, borsa üyeleri ve vatandaşlarımızı bilgilendirdik" dedi.



Türkiye'de her yıl iş piyasasına 900 bin yeni genç giriyor -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Türkiye'de her dönem olduğu gibi bu dönem de çok ciddi bir işsizlik sorununun olduğunu belirterek “Her yıl iş piyasasına 900 bin yeni genç giriyor. Bu büyük bir rakam. Bir taraftan her yıl 900 bin kişilik bir iş hacmi üreteceğiz bir taraftan da yılların getirdiği bu yığılmayı ortadan kaldıracağız” dedi.



6. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'de başladı. Fuara 101 firma katılırken, 15 bin kişinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın açılışı nedeniyle düzenlenen toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin katılarak birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda işverenlerin özellikle vasıflı elaman tercih etmeleri ön plana çıkarken meslek kurslarının önemine işaret edildi.



İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin, düzenlenen fuara 101 firmanın katıldığını belirterek 15 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. 2017 yılı sonuna kadar 20 bin kişiyi işe yerleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Zengin, “Düzenlediğimiz meslek edindirme kursları ve beceri eğitimleri ile işgücü piyasasının beklentilerine cevap verirken, iş hayatına yeni katılacak gençlerin de kariyerlerine planlamalarını kolaylaştırıcı bir rol üstlenmeyi hedef edindik. Girişimcilerin eğitimleri sayesinde kendi işini kurmak isteyenlere yönelik faaliyetlerimiz ile de yeni iş fikirleri ve özgüveni desteklemekteyiz. 6.'sını düzenlediğimiz istihdam fuarı kurumumuzun en büyük organizasyonu olup, Temel amacı iş arayan iş veren kitleyi ortak bir platformda buluşturarak istihdama doğrudan katkı vermektir. Geçen yıl fuarımızı 14 bin 500 kişi ziyaret etmiş olup katılan firma sayısı 81 idi, 8 bine yakın iş başvurusu ve staj talebine yönelik CV alışverişi gerçekleştirilmiştir. 2016 yılı içerisinde İŞKUR olarak yapılan tüm çalışmalar neticesinde; istihdam fuarının da etkisi ile 10 bin işe yerleştirme gerçekleşmiştir. Bu yıl fuarımıza ise 101 kurumsal firma katılmakta olup 15 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. 3 bine yakın açık iş pozisyonu için yaklaşık 10 bin cıvarı, başvuru ve staj talebi alınacağı ve istihdam teşvikinin de etkisi ile 2017 yılı sonuna kadar yaklaşık 20 bin işe yerleştirmenin gerçekleşeceğine inancımız tamdır” dedi.



"Türkiye'de her dönem olduğu gibi bu dönem de çok ciddi bir işsizlik sorunu var" - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan da Türkiye'de her dönem olduğu gibi bu yılda ciddi işsizlik sorunu bulunduğuna dikkat çekerek “Türkiye'de her dönem olduğu gibi bu dönem de çok ciddi bir işsizlik sorunu var. Son rakamlar 12,7 gösteriyor. Bunun çok değişik sebepleri var. Bunun en önemli sebeplerinden birisi sahada gördüğümüz vasıfsızlık sorunu ikincisi de iş beğenmeme sorunu. Her işi yaparım ama sonuçta hiçbir işi yapamam noktasında bir insan unsuru ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu bizim için büyük bir açmazdır. Her yıl iş piyasasına 900 bin yeni genç giriyor. Bu büyük bir rakam. Bir taraftan her yıl 900 bin kişilik bir iş hacmi, potansiyel üreteceğiz bir taraftan da yılların getirdiği bu yığılmayı ortadan kaldıracağız. İşimiz zor ancak çaresiz değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkede bütün alanlarda seferberlik ilan etti. Seferberlik çok olağanüstü bir meseledir, vatan eksenli bir meseledir. İŞKUR daima emrinizdedir” diye konuştu.


#İŞKUR
#Milli Seferberlik
#İSTİHDAM
7 yıl önce