|

Şanlıurfa’da Ramazan Ayı mesajları

Şanlıurfa’da Vali Güngör Azim Tuna ile Eyyübiye ve Akçakale Belediye başkanları Ramazan Ayının başlamasıyla ilgili mesaj yayımladı.

Yeni Şafak
17:45 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 18:27 - 26/05/2017 Cuma
IHA
Ramazan Ayı mesajları
Ramazan Ayı mesajları

Şanlıurfa’da Vali Güngör Azim Tuna ile Eyyübiye ve Akçakale Belediye başkanları Ramazan Ayının başlamasıyla ilgili mesaj yayımladı. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna adına yayımlanan mesajda, "Kardeşlik ikliminin, dayanışmanın, kaynaşmanın, yardımlaşmanın Halil İbrahim bereketiyle dolup taştığı bir Ramazan ümidiyle, Ramazan ayına kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayı, maneviyatımızı güçlendiren feyiz ve bereketlerin yanı sıra toplum olarak önceliklerimizin farkına vardığımız on bir ayın sultanıdır. Akrabalarımızla, komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle ekmeğimizi bölüştüğümüz Ramazan ayında iftar sofralarının israf sofralarına dönüşmemesi için hep birlikte hassasiyet göstermeliyiz. Nitekim İnsanlar için bir hidayet rehberi olan, hak ile batılı birbirinden ayıran Kur’an-ı Kerim’in kendisinde indirildiği Ramazan ayında “Allah israf edenleri sevmez” İlahi kelamını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Sadece peygamber hatıralarının değil, onların ahlakının da yaşatıldığına türlü vesilelerle şahit olduğumuz için bu hususta Şanlıurfalı hemşehrilerimin Ramazan ayında da gerekli hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum. Mübarek Ramazan ayının feyiz ve bereketinin üzerimizden eksik olmaması, birliğimizin, kardeşliğimizin devamı temennisiyle Şanlıurfalı hemşehrilerime en kalbi hürmetlerimi sunuyorum” ” ifadelerine yer verildi.

Başkan Ekinci’nin mesajı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Ekinci mesajında, Ramazan ayının İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Başkan Ekinci mesajında, Ramazan ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, "Onbir ayın sultanı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu ay birlik, beraberlik ve dayanışma ile maneviyatın daha da güçlü yaşandığı bir aydır. Biz Müslümanların sabırsızlıkla beklediği onbir ayın sultanı olan Ramazan ayı aynı zamanda dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği ve barış, kardeşlik duygularının hakim olduğu bir aydır. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Ramazan ayının da buna vesile olmasını temenni ederiz. Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

Başkan Ayhan’dan kutlama
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan onbir ayın sultanı Ramazan ayını yayımladığı mesaj ile kutladı. Başkan Ayhan mesajında, mübarek Ramazan ayının başta ülkemize ve Tüm İslam alemine barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan ramazan ayının kardeşlik, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğini vurgulayan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın mesajında "Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan-ı Şerif, dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma dönemidir. Halkımızın bu kutsal ayda başta Suriyeli misafirlerimize yardım yaparak, bağışta bulunarak, dua ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağına inanıyorum. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı Ramazan-ı Şerif’i bu erdemli özelliklerin yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz. Mübarek Ramazan Ayının, Akçakale’mize, Şanlıurfa’mıza, ülkemize ve tüm İslam alemine barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum" denildi.
#Şanlıurfa
#Ramazan
#Ramazan ayı mesajları
7 yıl önce
default-profile-img