|

Millet tek başına iktidar istiyor

AK Parti Milletvekili Erol Kaya, vatandaşların tek başına iktidar istediğini belirterek "Bu illa AK Parti olacak değil, başka bir parti de olabilir. Ama net olan bir şey var o da tek parti iktidarı istediği. Vatandaş koalisyonlu yıllara, tek partili yıllara dönmek istemiyor. Buna en yakın olarak da AK Parti işaret ediliyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 21:44 - 29/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

24. dönem İstanbul Milletvekili seçilen ve halen TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren AK Parti Milletvekili Erol Kaya 7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. AK Parti'nin vaatlerini güçlendirerek değiştirdiğini anlatan Kaya “Vaatlerde sosyal hayatla, çalışmayla, ekonomiyle, eğitimle, sağlıkla ilgili, değişiklikler yapıldı.



GÖRDÜKLERİMİZ İNANILMAZ


1 Kasım seçimleri için sahada onlarca insanla tokalaştığını sadece iki kişinin kendisine el uzatmadığını belirten Erol Kaya “Örnek verecek olursam 7 Haziran öncesinde x ilçesine gittiğimde sıktığım 100 el varsa bunların yüzde 15'i bize mutlaka bir tepki ve eleştiri yapıyordu. Bugün 1 Kasım seçimleri öncesi sahaya çıktığımızda sadece 2 kişi bana elini uzatmadı. 1'i Büyükada'da ben kimseye elimi vermiyorum dedi. Bir diğeri de Tuzla'da esnaf ziyaretinde şimdi mi geldiniz diye tepki gösterip elimi sıkmadı. Başka hiçbir olumsuz tablo görmedim. Dolayısıyla 7 Haziran'dan bu yana müthiş bir fark olduğunu söyleyebilirim” dedi.



İLLA AK PARTİ OLSUN DEĞİL


Seçim sonrasında 4 partili bir tablo oluşacaksa kritik bir eşiğin olacağını söyleyen Kaya “Ben AK Parti'nin 270 ile 300 arasında bir milletvekili çıkaracağını düşünüyorum. Özellikle vatandaşlar tek başına iktidar istiyor. Bu tek başına iktidar olacak parti illa AK Parti olacak diye bir şart yok. Başka parti de olabilir. Halk böyle istiyor. Vatandaş, koalisyonlu yıllara, tek partili yıllara dönmek istemiyor. Buna en yakın olarak da AK Partiyi işaret ediyor” diye konuştu.






ENFLASYON YÜZDE 1'E İNEBİLİR


Geriye dönüp bakıldığında Cumhuriyetin 70-80 yılda gerçekleştiremediğini AK Parti'nin 10 yılda gerçekleştirdiğini belirten Kaya önümüzdeki 10 yılda da yine ekonominin 5 katı büyüyerek 800 milyar doları bulacağını öngördüklerini söyledi. AK Parti iktidarının enflasyonu yüzde 30'lardan alıp yüzde 7'lere çektiğini hatırlatan Kaya “Bu trendi korursak önümüzdeki 10 sene içinde yüzde 1'lere düşme ihtimali yüksek” şeklinde konuştu.



Rakamlar
yalan söylemez


Rakamların Türkiye'nin geçirdiği dönüşümü gösterdiğini belirten Kaya refah seviyesinin yükseldiğini belirtti. Hızlı trende dünyanın sayılı ülkelerinin arasına girdiğimizi hatırlatan Kaya “İşsizlik yüzde 10'lardan alınıp yüzde 9'lara indirildi. Kayıt dışı istihdam yüzde 52'den yüzde 36'ya düştü. Kadın istihdamı yüzde 26,9'dan yüzde 30,8'e yükseldi. Eğitim harcamalarımız 3,7'den 5'e çıkarıldı. Sağlıkta yüzde 5'ten, 6,7'ye yükseltildi. Uçan yolcu sayısı 34 milyon iken şu anda 166 milyon Türkiye 2002'den bu yana yakaladığı kalkınma hızını önümüzdeki 10 yıl sürdürürse, bunu AK Parti ile yaparsa çok daha iyi seviyelere gelir. Kim bunu istemez ki. Türkiye'yi 2023'te Avrupa'nın sayılı ekonomilerinden biri haline getirmek mümkün” diye konuştu.


#Erol Kaya
#1 kasım seçimi
#ak parti
8 yıl önce