|

Trabzon Evet rekoru kıracak

Yeni Şafak seçim ekipleri Trabzon’da vatandaşların referandum öncesi görüşlerini sordu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’nin çağ atlayacağını belirten Trabzonlular, referandumda evet rekorunu kıracaklarına inanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:08 - 16/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Trabzon Evet rekoru kıracak
Trabzon Evet rekoru kıracak

Yeni Şafak ve TvNet'in referandum öncesi Türkiye'nin nabzını tutmak için başlattığı çalışma kapsamında sonraki durağımız Trabzon oldu. Trabzon'un merkezinde “Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet" afişinin üzerinde Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun resimleri ile AK Parti ve MHP'nin birlikte olan bayrakları dikkat çekti.





ESNAF DA HALK DA KENETLENDİ


Trabzon'un en işlek caddelerinde, 'Kararımız Evet' yazıları yer alıyor. Trabzonlu gençler Meclis'te temsilcilerinin olmasını isterken, esnaf ve vatandaş halk oylamasını memleket meselesi olarak görüyor. AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde en çok oy aldığı illerinden birisi Trabzon oldu. Trabzonluların yüzde 66,8'i oylarını AK Parti'ye verirken, yüzde 13,1'i ise MHP'yi tercih etti. İki partinin toplam oranı yüzde 79.9. 16 Nisan'da Trabzon'dan AK Parti ve MHP oy patlaması bekliyor. Trabzonlular da, referandumda evet rekorunu kıracaklarına inanıyor



AVRUPA 40 YILDIR ÜZERİMİZE OYNUYOR


Bütün dünyanın kendini yenilediğini söyleyen Trabzonlular, “Biz niye kendimizi yenilemeyelim" diyor. Avrupa'nın Türkiye üzerine oynadığı oyunları yakından izleyen Trabzonlular, “40 senedir üzerimize geliyorlar. Kimi tüfeğiyle, kimi mermisiyle destek veriyor. Amaçları Türkiye'yi yalnız bırakmak" olduğunu söylüyor. Yeni sistemle Türkiye'nin bir sıçramaya gireceğini savunan Trabzon şunları dile getiriyor.





İlk oyum Erdoğan'a


İlk oyunu 16 Nisan'da kullanacağını söyleyen Meliha Karabekir, “Gençlerin önünün açılmasını olumlu görüyorum. 15 Temmuz gecesi AK Partilisi, MHP'lisi, CHP'lisi alanlarda vatan için birlik oldu. 16 Nisan'da da yine hep beraber birlik olalım” çağrısı yaptı.



AVRUPA, PKK VE FETÖ SALDIRIYOR


PKK-FETÖ-Avrupa'nın Türkiye'ye karşı ittifak halinde olduğunu belirten 44 yaşındaki Mustafa Akkuş, “Olan biteni herkes görüyor. Kılıçdaroğlu neden görmüyor? Önemli olan Türkiye'nin bekası. Parti meselesi olarak bakmamak lazım” şeklinde konuştu.





Koalisyonlar tarih olacak


Trabzon'un önde gelen ilçelerinden Of'da ise Salih Birdal isimli emekli bir vatandaş, eskiden Ecevit'e oy verdiğini belirterek, 16 Nisan'da Evet oyu kullanacağını söylüyor. Koalisyon dönemlerinde çekilen sıkıntıları hatırlatan Birdal, “Çok şeyler yaşadık. Şimdi 60 kilometre uzak yerden ambulans helikopterle alıp getiriyorlar” dedi.



O GÜNLER GERİDE KALDI


Trabzonlu gençlerden Ertuğrul Baştan, yeni sistemle artık koalisyon döneminin biteceğini vurguladı. Baştan, “Eskilerimiz o günleri gördü. Bize anlatıyorlar. O günler geride kaldı” dedi.





CHP'liyim sistemi destekliyorum


Önceki seçimlerde CHP'ye oy verdiğini belirten Süleyman Çelik, referandumu millet için, ülkenin bekası için gördüğünü bu yüzden 'Evet' diyeceğini söylüyor. Çelik, “40 seneden beri Hristiyanlar bir olmuş üzerimize geliyor. Kimi tüfeğiyle, kimi mermisiyle destek veriyor. Amaçları Türkiye'yi yalnız bırakmak. Bu emellerine ulaşamayacaklarını görecekler” diye konuştu. Trabzon'un AK Parti'yi hep desteklediğini hatırlatan Yusuf Hoca, 16 Nisan'da bu desteğin süreceğini belirtti.



BU SEÇİM ÇOK FARKLI OLACAK


Yusuf Hoca ise, “Bu seçim farklı olacak. Trabzon'da genel çıkacak oydan yüzde 15 daha fazla oy çıkacağını düşünüyorum” dedi.





Milli iradenin gücü artıyor


Yeni Şafak ve TvNet ekipleri halka referandumu konuşmaya devam ediyor. Ekiplerimiz, Anadolu'yu karış karış gezerek vatandaşların Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili düşüncelerini dinliyoruz. İstanbul ekibi olarak bu sefer Esenler Dörtyol Meydanı'nda vatandaşlarımızla bir araya geldik.



Mehmet Menteş:

Eskiden devlet yoktu. İşte devlet şimdi var. Milletine sahip çıkıyor. Yeni sistemle daha iyi olacak inşallah.



Mehmet Başar:

Bu memlekette vatandaşlar belediye hizmetlerine AK Parti döneminde tanıştı. Gelecekte daha iyi hizmetler için evet oyu vereceğim.



Bahattin Damar:

Mega projelerin devam etmesi, ülkenin daha çok kalkınması, kendi ayakları üstünde duran bir Türkiye için 'Evet' diyeceğim.



Hilmi Karadeniz:

Yeni sistemde en çok beğendiğim düzenleme artık tek başına iktidar olacak.



Tuncay Tekin:

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Başkanlık geliyor, bu yüzden hayır diyeceğim diyenler var. Erdoğan kendi Başkanlığını kuruyor diyorlar. Olur, mu öyle şey? Sonuçta Cumhurbaşkanını halk seçiyor. Milli iradenin gücü arttığı için destekliyorum.







1 kaymakam 2 ilçeye bakıyor


Güneydoğu izlenimlerimiz devam ederken Batman'dan sonraki durağımız Siirt oldu. Siirt Belediyesi Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın ve Siirt Baykan ile Veyselkarani ilçelerine kayyum olarak atanan Mehmet Kocabey ile görüştük. İki ilçe belediye başkanlığı ve kaymakamlık görevini yürüten Mehmet Kocabey, eski belediyenin her iki ilçede nereye harcandığı belirsiz 7'şer milyon TL borç bıraktığını söyleyerek, “3 ay önce göreve atandığınızdan bu yana hesapların şeffaf olması ve belediyenin kurumsal kimliğine kavuşması için çalışıyoruz” dedi.



ARTIK HER ŞEY ŞEFFAF OLACAK


Kayyum olarak görevlendirilen Kocabey göreve geldiği ilk zamanlardaki gözlemlerini şöyle anlattı; “Daha önceki belediyede kamu kaynağının nereye gittiği belli değil. Her şeyi bir şekilde kılıfına uydurmuşlar ancak paranın nereye ödendiği belirsiz. Ortada çok ciddi borç var. Belediyenin ilgi alanı a baktığınızda harcanan para ile yapılan hizmetin eş değer olmadığını gördük. Hizmetlerimiz vatandaşa hızlıca sunulacak.”







Kurumsal kimlik yoktu


Ceyhun Dilşad Taşkın Siirt İl Belediyesi'ne 17 Kasım'da göreve atandı. Belediyenin kurumsal kimliğinin ciddi anlamda bozuk olduğunu gördüklerini anlatan Taşkın şunları söyledi: “Kurumsal kimliğimiz için çalıştık. Kurumun yapısını tam anlamıyla düzelttik. İlk icraatimiz temizlik hizmetleri oldu. Terör örgütleri belediyemizin çalışmalarını ilk etapta engellemeye çalıştı" dedi.

















#Anayasa referandumu
#Trabzon
#AK Parti
#MHP
#İstanbul
#Siirt
7 yıl önce