|

Erdoğan: Bunu ilk defa açıklıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Keçiören'de açılış töreninde konuştu. Kendisine cevap veren Doğan Grubu'nu eleştiren Erdoğan daha önce yaşadığı bir olayı ilk defa anlattı. Erdoğan, "Bugüne kadar hiçbir yerde söylemedim, bundan sonra söyleyeceğim. Bu, çok hassas bir konu. Bana gelip sizin döneminizde '1'e 5 kazandım' diyen sen değil misin?" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
19:15 - 19/05/2015 Salı
Güncelleme: 22:20 - 19/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'de Esertepe Rekreasyon Alanı Açılış Töreni'nde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;



Bu güzel hizmetler için başta Büyükşehir olmak üzere bütün yüklenici firmalara teşekkür ediyorum.





"Bana Cumhurbaşkanım, sizin ne işiniz var" diyebilirsiniz


Önümüzde önemli bir seçim var. Şimdi bana diyebilirsiniz ki, Cumhurbaşkanım, sizin seçimle ne işiniz var? Haklı olabilirsiniz de. Ama biliyorsunuz ki, ben alışılmış bir Cumhurbaşkanı değilim. Sipariş üzere gelmedim. Fakat cumhurbaşkanı olarak her siyasi partiye eşit mesafedeyim. Ancak taraf olarak sorduğunuz zaman ben milletimin tarafındayım. Eğer birileri bazı yanlışlar yapıyorsa, yanlışlar söylüyorsa, bunu düzeltmek benim görevimdir.




"Eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşuyorlar"


Eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşuyorlar. Başta ana muhalefet, arkasında paralel örgüt ve bir kısım medya mensubu. Bugün Doğan Grubu, bana bir başyazı ile cevap vermiş. Mursi'ye verilen idam kararını nasıl verdiler biliyorsunuz. Tabii sosyal medyada bir kampanya başlatıldı, hemen kaldırdılar. Ey Doğan Grubu. Sen değil misin muhtar bile olamaz diye başlıklar atan.



"Bunu ilk defa açıklıyorum"


Bak Doğan, ben sana şunu söyleyeyim. Bana gelip, şu anda ekranları başında bizi izleyenler, tüm milletime bunu anlatıyorum. Bugüne kadar hiçbir yerde söylemedim, bundan sonra söyleyeceğim. Bu, çok hassas bir konu. Bana gelip sizin döneminizde '1'e 5 kazandım' diyen sen değil misin? Bana gelip, İstanbul Conrad Otel'de, aynen şu ifadeler: 'Ben, Sayın Demirel'le de çalıştım. Ben, Tansu Hanım'la da çalıştım. Özal'la da çalıştım. Sayın Özal, medyayla da olmaz, onsuz olmaz, bana bunu söyledi. Tansu Hanım, zaten bizlerle baş edemedi.'



"Bizden öncekilerden aldığın gibi alamazsın"


Bunları anlatınca ben, kendisine o zaman şunu söyledim: 'Aydın Bey, ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Şunu bilmeni isterim. Bizim Rabbimize verilecek bir borcumuz var, can borcumuz. Onun vakti saati, onda bellidir ama şunu bilmeni isterim. Hakkın olanı her zaman alırsın ama hakkın olmayanı bizden öncekilerden aldığın gibi bizden alamazsın. Bunu bilmen lazım.' Şimdi ben bunu söyledim. Şimdi yalan yanlış bir şekilde bana cevap verecektir. Kardeşlerim bunlar, hükümet yıkıp kurmaya alışmışlar. Her türlü saltanatı bunlar sürerler.



"Utanmadan sıkılmadan faturayı bize kesiyorlar"


40 yıllık siyaset hayatımda hiçbir zaman şiddetle siyasetimiz olmadı. Yunus Emre'nin dediği gibi, gönüller yapmaya geldik dedik. Siyaseti, kanla, şiddetle ve tehditle yapmaya çalışanların kimler olduğunu sizler gayet iyi biliyorsunuz. Adana ve Mersin'de olaylar oldu. Utanmadan, sıkılmadan faturayı cumhurbaşkanına kesiyorlar. HDP, sürekli YSK'ya başvuruyor. Cumhurbaşkanı meydanlarda olmaz. Ya Cumhurbaşkanı için, ihanet-i vataniyyeden başka suç unsuru yoktur.


#erdoğan
#erdoğan ankara
#erdoğan açılış
#erdoğan keçiören
9 yıl önce