|

19 bin kamera ile takip

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde oluşturulan Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezi'nde, 81 ildeki güvenlik kamerası görüntüleri ve halk oylamasının güvenliğiyle ilgili veriler anlık değerlendirildi. Görevliler, il ve ilçelerdeki Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi’ne (KGYS) entegre 19 bin kamera ile 122 3G cihazından alınan görüntüleri canlı yayın ekranları ve bilgisayarlardan anlık takip etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:23 - 17/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral
Güler, Emniyet Genel Müdürü Altınok, gelişmeleri İçişleri Bakanlığı'ndaki merkezden izledi.
Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Güler, Emniyet Genel Müdürü Altınok, gelişmeleri İçişleri Bakanlığı'ndaki merkezden izledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezinde, 81 ildeki güvenlik kamerası görüntüleri ve halk oylamasının güvenliğiyle ilgili veriler anlık değerlendirildi. Görevliler, il ve ilçelerdeki Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi’ne (KGYS) entegre 19 bin kamera ile 122 3G cihazından alınan görüntüleri canlı yayın ekranları ve bilgisayarlardan anlık takip etti.

GÜZERGAHLAR İZLENDİ

Kavşaklar, önemli noktalar ve seçmenlerin oy kullanmaya giderken kullandığı güzergahların sürekli izlendiği merkezde 46 personel görev yaptı. Merkeze görüntülerin yanı sıra illerden önemli asayiş bilgileri de anında ulaşıyor. Tüm görüntü ve bilgiler yetkililerce değerlendiriliyor, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi ile ilgili kurumlara iletiliyor. Öte yandan İçişleri Bakanlığı bünyesindeki İstihbarat Değerlendirme, Analiz ve Koordinasyon Merkezi’ndeki ekranlardan seçim güvenliğine ilişkin çalışmaları izleyen ve yetkililerden bilgi alan BakanıSüleyman Soylu, yaklaşık 2 bin 199 kamerayla Türkiye’de seçimin nasıl gittiğini ve güvenliğin hangi aşamada olduğunu ekran üzerinden takip ettiklerini bildirdi.

HELİKOPTERLER HAZIR BEKLETİLDİ

İki helikopterin de havadan güvenlik sağladığını ve 7 ilde helikopterlerin hazır beklediğini vurgulayan Soylu, bazı sandıkların da helikopterlerle taşındığını anlattı. İçişleri Müsteşarı Muhterem İnce, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile bazı bürokratlar da koordinasyon merkezinde hazır bulundu.

Tüm birimler seferber

Bakan Soylu, valilikler ve kolluk kuvvetleriyle gelişmeleri değerlendirdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti: “Şu ana kadar bir iki yerde, özellikle Güneydoğu’da iki yaralamalı, bir de iki vefat içeren iki önemli silahlı olay söz konusu oldu. Onlar da bu seçim tartışmalarından kaynaklandı. Onun dışında birtakım asayiş olayları var. Ulaştırma Bakanlığımızdan bir arkadaş var, Enerji Bakanlığımızdan da arkadaşlar var. Onlar da merkezlerinde çalışıyorlar ama buradan da olaylarla ilgili değerlendirmeler karşılıklı olarak bu merkez içerisinde gerçekleştiriliyor.”

#Emniyet Genel Müdürlüğü
#Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezi
7 yıl önce