|

4 gün kala Batı dil değiştirdi

Batı, uzun süredir ısrarla sürdürdüğü hayır propagandasını referanduma birkaç gün kala değiştirdi. Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olan saldırgan tavırların değişmesi gerektiğini ve halk oylamasında 'Evet' çıkmasının daha iyi olacağını belirten Times yazarı Boyes, Ortadoğu'daki dengeleri Erdoğan'ın sağlayacağını söyledi.

Yeni Şafak
10:38 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:44 - 12/04/2017 Çarşamba
Diğer
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka hitap ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka hitap ediyor.

Uzun süredir 'Hayır' propagandası yapan Avrupa medyası, şimdi de sonucun 'Evet' çıkmasının gerekli olduğunu savunmaya başladı.

Times yazarlarından Roger Boyes, Avrupa'nın genel söyleminin aksine referandumun sonucunda 'evet' çıkmasının Ortadoğu'daki dengeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerin iyileştirilmesinin gerekli oluğunu yazdı.

Boyes, Batı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye'ye yönelik tüm saldırgan tavırları bir kenara bırakarak iyi ilişkiler kurması gerektiğini ve bunun yolunun da 'Suriyeli Kürtleri yüzüstü bırakmaktan' geçtiğini öne sürdü.

Boyes yazısında şu görüşlere yer verdi:

"Bugün Orta Doğu'nun ihtiyacı olan şeyin anayasal sınırları içinde hareket eden daha güçlü bir Erdoğan'dır.

Erdoğan hiçbir zaman AB'nin veya Türkiye'nin şehirli liberallerinin seveceği türden bir demokrat olmayacak."
Erdoğan ihtiyaç duyulan güçlü bir lider

Esed rejiminin son yıllarında görevde olan ve sürekli arkasını kollamak zorunda olmayan güçlü bir Türk lideri, tam da ihtiyaç duyulan şey. Vladimir Putin'in Şam'daki gücü azalırken, Türkiye'nin bölgesel otoritesi yalnızca artabilir.

Boyes, Batı'nın, kendisine daha çok güvenen bir Türk lideri Erdoğan ile anlaşmak istiyorsa en büyük problem olan hem Batı'nın hem de Rusya'nın askerliğini yapan Suriye'deki terör örgütü PYD militanlarıyla olan ilişkisini çözmek zorunda olduğunu belirten Boyes, Suriyeli Kürtleri yüzüstü bırakmaları gerektiğini söyledi. Boyes, militanların bağımsız bir Kürdistan kurmalarına izin vermeyeceklerini de belirtti.

#Roger Boyes
#Times
7 yıl önce