|

Afyon halinden memnun

Yeni Şafak seçim otobüsünün bir sonraki durağı Afyonkarahisar oldu. AK Parti dönemindeki istikrardan memnun olan vatandaşlar, sağlık alanında yapılan reformları beğendiklerini aktarıyor. Çiftçi Ahmet Çetiner, “İş arıyorum, çalışacağım’ dedikten sonra, iş de var para da var” diyor. Memiş Kızgın ise, “Şimdi her şey bol” diye konuşuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 00:03 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Yeni Şafak seçim otobüsüyle Afyon'da seçmenin nabzını tuttuk. Hastanelerdeki reformu çok beğendiklerini dillendiren Afyonlular, kendi şehirlerinin de çok güzel değişim ve gelişime uğradıklarını ifade etti. Çiftçiler eskiye oranla çok daha iyi durumda olduklarını ve devlet tarafından destek aldıklarını ifade ediyor.



DEVLET DESTEK VERİYOR


Dinar ilçesi Başmakçı Köyü'nde yaşayan Ahmet Çetiner, “Devletin yardımı oluyor, anız parası veriliyor. Hayvancılıkla uğraşanlara destek parası veriyor. Daha önceleri bunlar yoktu. 'İş arıyorum, çalışacağım' dedikten sonra, iş de var para da var” ifadelerini kullandı.



HAYVANIMIZ ŞİMDİ PARA EDİYOR


Devletin hayvancılığa yaptığı yatırımlardan memnun kaldığını belirten Memiş Kızgın da, “Hastanelerden çok memnunuz, yollardan memnunuz. Hayvancılıktan para kazanıyoruz. Şimdi her şey bol. Eskiden hayvanımız para etmiyordu ama şimdi para ediyor. Hastanelerde her şikayetimizi kabul ediyorlar” dedi.



PETROL KUYUSU MU VAR ÜLKEDE?


Muhalefetin vaatlerini eleştiren Süleyman Akkuzu, “Bundan iyisi olmaz. Yolları hastaneleri beğeniyorum. Seçimlerde AK Parti birinci çıkar. Yollar ve hastaneler çok güzel yapıldı Afyon'a, daha ne olsun. Ben çiftçiyim ama muhalefet o söylediği vaatlerdeki parayı nereden verecek? Vaatleri olmayacak iş, petrol kuyusu mu var ülkede?” diye sordu. Arif Önder ise, “İnsan için en önemli olan şey sağlıktır o yüzden sağlık alanında yapılan yatırımlardan çok memnunuz" dedi.



AFYON'A HER ŞEY YAPILDI


Seçim otobüsüne taleplerini anlatan Ali İhsan Şahin, “Afyon'umuza her bir şey yapıldı. AK Parti'ye oyumu vereceğim” diyor. Hasan Eraslan da, “Her şeyden önce, sağlık alanındaki çalışmalarını çok beğeniyorum. Önceden hastaneye gittiğimizde temizlikçiler azarlıyordu. Köpek azarlar gibi azarlıyordu. Şimdi gittiğin zaman 'Hoşgeldiniz beyefendi' diye hitap ediyorlar.



AK Parti olmasa vay halimize


Mehmet Ali Özmen ve eşi Satı Özmen Afyon'un son 10 yılda büyük dönüşüm yaşadığına dikkat çekiyor. Özmen çifti, “Yollar, tüneller, barajlar yapılıyor. Eğer AK Parti olmasa, vay Türkiye'nin haline. AK Parti olmasaydı, Türkiye Suriye, Irak gibi olurdu. Çok güzel çalışmalar yaptılar. Orman Bakanı Veysel Eroğlu iyi çalışıyor. Afyon 10 yılda çok değişti, büyük şehir oldu. Türkiye şimdi çok daha güzel oldu. Ama emeklinin maaşı artmalı” diye konuştu. “AK Parti gelince gerçekten ak olduk” diyen Zekiye Akçakaya ise şunları söyledi, “Elhamdülillah rahat yaşıyoruz, her şeyimiz var.. Eskiden başörtülü kadınlarımız hiçbir yere giremiyordu, artık her yerde serbest. Allah razı olsun. Bundan iyisi olamaz. Her şey ucuz, memnunum. Bazıları ayrılık, gayrılık çıkartıyor. Hepimiz kardeşiz, ayrılığa gerek yok.”





Çarkımız dönüyor aç kalmıyoruz


Sucuk ve Pastırması ile ünlü olan Afyonkarahisar'da kasaplık yapan Alaaddin Kellegöz ise ülkenin genelinde hakim olan siyasi istikrardan memnun olduklarını dile getirdi. Esnaf olarak işlerinin iyi olduğunu belirten Kellegöz, “Çarkımız dönüyor aç kalmıyoruz, şükürler olsun. 12 yıllık bir rahatlığın ardından tek başına iktidar olan hükümetin değişmesi ya da koalisyon sistemlerine geri dönülmesi çok kötü olur. Bu şekilde çok iyiyiz” ifadelerini kullandı.



Doktorumu artık kendim seçiyorum


Çaycılık yapan Mustafa Öksüm, Türkiye'deki istikrarın bozulmaması ve 7 Haziran seçimlerinden sonra daha da ileriye gitmesini istedi. Öksüm, "Çok dönem gördük, çok sıkıntılar yaşadım. 10 yılda yapılanlar Cumhuriyet döneminde yapılan yatırımların bile kaç katı olduğunu hepimiz görüyoruz. Doktora gittiğim zaman sıra bekleyip bugün git yarın gel olayı vardı. Şimdi Beyefendi hoş geldiniz, hangi doktoru istiyorsunuz deniliyor" dedi. Yürüme engelli olan Emine Tosun, “6 kere gözlerimden ameliyat oldum, by-pas da oldum. Ben Allah'tan sadece sağlık istiyorum. Cihazı belediyeden parasız aldım. Tekerlekli sandalyem vardı. Belediye başkanından istedim, Allah razı olsun bunu verdiler” diye konuştu.



Memur eskiye göre iyi durumda


İsmail Aya isimli vatandaş da şunları söyledi: “CHP'nin vaatlerinin bir temeli olmadığını düşünüyorum, bunları zamanında çok dinledik, geçmişteki vaatlerin aynısı. Bunlar bizi bir sene sonra IMF'nin kucağına tekrar oturturlar. Vaatleri hep yalan, bunların olması mümkün değil. AK Parti'nin devam etmesini istiyorum. Ekonomik gidişat çok güzel. Her şey rayında, yatırımlar çok güzel. En çok beğendiğim icraat; yollar, havaalanları ve köprüler. İşçi ve memur eskisine göre çok çok iyi. Halkın, bu yapılanları görmesi gerekiyor.”







#Yeni Şafak seçim otobüsü
#afyon
#seçimler
9 yıl önce