|

Bakan Güllüce'den seçim kampanyası teşekkürü

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sürecinde yürütülen kampanyalarda görüntü ve gürültü kirliliğine sebebiyet vermedikleri için valilere, milletvekili adaylarına, belediye başkanlarına ve siyasi partilere teşekkür etti.

Yeni Şafak
10:15 - 5/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:17 - 5/11/2015 Perşembe
AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin siyasi partilerin gürültü ve görüntü kirliliğine neden olmamak amacıyla seçim kampanyası çalışmalarında hassasiyet gösterdiklerini anımsattı.



Gürültü ve görüntü kirliliği denetimlerinin kendi uhdesinde olduğunu belirten Güllüce, Çevre Kanununun 14. Maddesinde yer alan "Kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü ve titreşim oluşturulması yasaktır" hükmüne de dikkati çekti.



Güllüce, "1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimi sürecinde tüm partilerimiz çevreyle uyumlu propagandalar yaparak bayrak, poster, afiş, reklam, pano ve pankartlarını gelişi güzel yerlere asmayarak görüntü kirliliğine izin vermemişler ve şehrin görüntüsünü bozmamışlardır" ifadesini kullandı.



Bakan Güllüce, açıklamasında şunları kaydetti:



"1 Kasım 2015 tarihinde yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde yürütülen seçim kampanyalarında gelişigüzel olarak bayrak, pankart, flama ve poster asarak görüntü kirliliğine sebebiyet vermedikleri ve müzik, araba klaksonu gibi psikolojik ve fizyolojik olarak insan sağlığı üzerinde zararlı etkilere sebep verebilecek gürültü kirliliğine neden olmayarak çevreyle uyumlu seçim süreci geçirdikleri için tüm valilere, milletvekili adaylarına, belediye başkanlarına ve siyasi partilere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki seçim çalışmalarının da çevre ve insan sağlığı ile uyumlu geçmesini temenni ediyorum."

#Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce
#26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi
#1 Kasım
8 yıl önce