|

Başbakan Yıldırım: Bir daha kriz yaşanmasın diye

Başbakan Binali Yıldırım, Konak Polisevi'nde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Güvenlik teşkilatlarının önemine vurgu yapan Yıldırım, anayasa düzenlemesinin gerekçesini "Biz ülkemizin aydınlık yarınları için bir daha kriz kaos yaşanmasın diye iyi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz" ifadeleriyle açıkladı.

Yeni Şafak
11:13 - 10/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:39 - 10/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım.
​Başbakan Binali Yıldırım.

Başbakan Binali Yıldırım, Konak Polisevi'nde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek kahvaltı programında konuşuyor. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Polis teşkilatımızın daha da güçlenmesi be geleceğe yönelik etkisinin daha da artması için gereken bütün çalışmaları yapıyoruz. Hem sayı olarak hem donanım olarak güçlenmeniz için ciddi adımlar atıyoruz. 15 Temmuz bize bir gerçeği gösterdi. Polis ve asker teşkilatı gibi yapılar her türlü paralel yapılanmadan uzak tutulması gerekiyor. Falan mezhep, falan grup gibi başlayan akım daha sonra beka meselesine dönüşebiliyor. Devletin imkanları ile güçlenen bir grup sonra devleti ele geçirmek için bu milletin vergileri ile alınan silahları acımasızca vatandaşların üzerine kullandı. Ülkeyi bir felaketin eşiğine getirmekten tereddüt etmediler. Bundan sonra bu asil ve güzide kuruluş içinde bu ve dundan sonra bu yapılar olmasın devletimiz polis ve askeriyle bir ve beraber olarak Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışsın.

Bu paralel yapılanma eski Türkiye'nin eski alışkanlığı olarak tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Eski Türkiye alışkanlığında vatandaş odaklı değil devlet odaklı bir anlayış vardı. Şimdi devlet millet için var. Devletimiz ne yazık ki uzun yıllar vatandaşı ile kavgalı oldu. Devlet gücünü kullanan vatandaşa mesafeli oldu. Bizim yönetim anlayışımız insan merkezlidir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturudur. İşte biz bu prensibi bütün kamu kuruluşlarına yaymanın hayreti içindeyiz. Bu anlayış sayesinde ülkeyi korkularından ayırdık. Bunu korkuyla değil güvenle sağladık. Devletin gücünden sadece suç işleyenler ve caniler korkacak.

Polis namustur demokrasi ve hukukun işlemesini sağlar. Polis toplumun güvenliğinden sorumludur. Polislerimizin hangi fedakarlıklar için neler yaptığını biliyoruz.

Son 15 yılda teşkilata yönelik hem ihtiyaçları bakımından hem de kişisel eklentileri bakımından önemli çalışmalar yaptık. Ülkemizin imkan ve kabiliyeti el verdiği şekilde yerine gelecektir.

Bir daha kriz yaşanmasın diye

Polis teşkilatımızın bu önemli gününü kutluyorum, alınlarından öpüyorum. Şehitlerimizi rahmet anıyorum, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Milletimiz sandık başına gidecek ve tercih yapacak. Milletin yaptığı tercih başımızın üstüne. Biz ülkemizin aydınlık yarınları için bir daha kriz kaos yaşanmasın diye iyi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz.

#Binali Yıldırım
#Konak Polisevi
7 yıl önce