|

Başbakan Yıldırım: Milletin kararı nettir

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonuçların yapılan itirazı değerlendirdi. "Konuyla ilgili Milletin kararı nettir, sonuç evettir" değerlendirmesini yapan Yıldırım, YSK'nın kesin sonuçları açıklaması ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye davet edileceğini belirtti. Yıldırım, AK Parti'deki kongre sürecinin ise olağan şekilde devam edeceğini belirtti.

Yeni Şafak
11:29 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:31 - 19/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonuçların yapılan itirazı değerlendirdi. Yıldırım "Kararı verecek olan YSK'dır. Halkın kararı nettir, sonuç 'Evet'tir. 'Evet' de veren 'Hayır' da veren vatandaşımızın kararı başımızın tacıdır" dedi. Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Halk oylamasında evet olarak tecelli etmiştir.
Halkın kararı nettir sonuç evettir.
Karar başımızın üstündedir. Siyasi partiler kampanya boyunca vatandaşa bu değişikliğin gerekçelerini bütün imkanlarını kullanarak anlatmıştır. Vatandaş kararını vermiştir. Bu itirazlar YSK tarafından değerlendirilip kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Biz görevimizi yaptık ve sandığı milletin önüne getirdik.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye katılma süreci
Bu anayasa değişikliğinin 3 maddesi hemen yürürlüğe giriyor diğer maddeler 2019 yılında yapılacak seçimlerle yürürlüğe giriyor. YSK tarafından yapılan açıklama ardından Cumhurbaşkanımızın partisi ile ilişiği hemen kurulabilecek. Bizde memnuniyetle Cumhurbaşkanımıza gerekli daveti yapacağız. AK Parti zaten bir kongre sürecine girmiş durumda 2018'de olağan kongremizi gerçekleştireceğiz. Seçimlere hazırlıklarımızı sürdüreceğiz.
Bu arada olağanüstü kongre söz konusu değil.
Cumhurbaşkanımızın partimize katılma süreci hemen olacak.
"Mesajı aldık"

Bu seçim sadece anayasa ve hükumet değişikliği konusunda bir sonuç ortaya koymamıştır. Aynı zamanda bu seçimden bütün partilerin alması gereken mesajlar da vardır, biz de AK Parti olarak kendi payımıza düşen mesajı aldık. Mesaj, 'Tamam, AK Parti'ye olan güven devam ediyor ancak şu şu hususlarda da daha dikkatli olmanız gerekiyor' diye bize bir de not düşüyor. Bu yüzden de gerek yerel yönetimlerde gerek teşkilatlarımızda gerek hükumet faaliyetlerinde daha vatandaş memnuniyetini artıracak ne gerekiyorsa o hususlarda adımlar atacağız.

#Binali Yıldırım
7 yıl önce