|

Başbakan Yıldırım'dan Erdoğan'a ilk davet

Başbakan Yıldırım, referandum sonrası ilk parti grup toplantısında 'partili cumhurbaşkanı' maddesine işaret etti. Resmi sonuçlarla birlikte sürecin başlatılacağını açıklayan Başbakan Yıldırım, "Kurucu genel başkanımızı partimize davet edeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
11:37 - 18/04/2017 Salı
Güncelleme: 12:08 - 18/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım
Başbakan Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin referandum sonrası ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Önemli bir gösterge oldu. Referandumun kaybedeni yok. Sandıktan çıkan sonuçla Türkiye kazanmıştır, millet kazanmıştır. Bu sonuç yeni bir dönemin başlangıcıdır.

En çok evet veren Bayburt da, en çok hayır veren Tunceli de kazançlı çıkmıştır. Vatandaşları ayrıştırmak isteyenlerin asla oyununa gelmeyin. Geleceğe yürümekten vazgeçmeyin. Demokratik olgunluk içinde bu oylamanın gerçekleşmesini sağlayan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Değerli yol arkadaşlarımla gurur duyuyorum.

MHP'yle birlikte hazırladık

Halk oylamasında partimiz öncülük görevini yerine getirdi. Bu tarihi yolculukta bizimle birlikte aynı amaç uğruna çalışan partiler de oldu. Başta MHP Genel Başkanı ile kadrolarına, BBP ve HÜDA PAR'a teşekkür ediyorum. Bu değişikliği MHP'yle ortak hazırladık. Güzel bir ortak duruşu da yerine getirdik. Sonuçlardan sonra kimin, ne kadar destek verdiğini sorgulamaya kalkmak abeste iştigal. Bu bir parti seçimi değildir, miller geleceğini seçmiştir.

Doğu ve Güneydoğu'dan gelen destek için vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımız başından beri destekledi

Teşekkürün en büyüğü Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Buradan kendilerine selamlarımızı iletiyorum. Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin önüne açacak bu değişimi başından beri kararlıklıkla savundu.

'Partili cumhurbaşkanı' adımı

Resmi sonuçlarla birlikte kurucu genel başkanımızı partimize davet edeceğiz.

  • Kısaca 101. madde
  • Anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle birlikte 101'inci madde değiştirilmiş oldu. Artık Cumhurbaşkanı'nın parti üyesi olmasının önünde bir engel kalmadı.
Muhalefete çağrı

Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin içine fitne sokmaya çalışanlara müsaade etmeyiz. İktidar partisi olarak bu demokratik süreci özenle koruyacağımıza bütün vatandaşlarımız emin olsun. Muhalefet partilerine çağrım olacak; Tartışmalar oldu ama millet kararını verdi. Bundan sonra hepimize düşen görev, ülkemizin daha güçlü olması için adım atmak. Ekonomimiz daha da güç kazanacak."

#Binali Yıldırım
#AK Parti
#Referandum
7 yıl önce