|

Davutoğlu: Silahlar magmaya gömülecek

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu partisinin Kahramanmaraş mitinginde, PKK terör örgütünün çatışmasızlık ilan edeceği iddialarına ilişkin "Silahlar magmaya kadar gömülmedikçe hiçbir taviz verilmeyecek" değerlendirmesini yaptı. Davutoğlu, AK Parti seçim beyannamesindeki gençlere yönelik desteklerin önemine vurgu yaptı.

Yeni Şafak
17:00 - 9/10/2015 Cuma
Güncelleme: 17:58 - 9/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile saat 16.05'te Kahramanmaraş'a geldi.



Davutoğlu'nu, Kahramanmaraş Havalimanı'nda, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile diğer ilgililer karşıladı.



Başbakan Davutoğlu'nun beraberinde eşi Sare Davutoğlu da Kahramanmaraş'a geldi.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, valiliği ziyaret edecek, ardından partisinin Kahramanmaraş mitinginde halka seslendi.



Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



7 Haziran seçimlerinde milletimizin iradesi koalisyon şeklinde tecelli etti. 7 Haziran'dan sonra dedik ki milletimizin sözü başımızın tacıdır. Hemen koalisyon görüşmelerine girdik. Muhalefet milletin iradesine sırtını döndü ne dediysek 'hayır' dedi. CHP blok siyaseti dedi. Zannettiler ki AK Parti'yi dışlayabilirler.



"Silahlar magmaya kadar gömülmedikçe
..."


Milletin emanetini bıraktık mı? İşte AK Parti farkı Kılıçdaroğlu blok siyaseti iflas edince bizimle koalisyon görüşmeleri yaptı. Ama eğitim ve dış politikada 180 derece değişiklik önerdiler olmaz dedik. 13 yıl Türkiye için ak yıllardır. MHP ile yaptığımız görüşmelerde, yuh demeyin millet ona 1 Kasım'da hayır demenin bedelini gösterecek. Ne dediysek hayır dedi. Millete hizmet etmek isteyen sorumluluk almaktan kaçar mı? Ama Bahçeli dedi. Biz terörle mücadele ederken o her şeye hayır dedi. Terörle mücadelemizde bizi yalnız bırakana Kahramanmaraş oy verir mi? Son 3 ay içinde hiçbir sorumluluktan kaçmayan parti AK Parti'dir.



Silahlar magmaya kadar gömülmedikçe hiçbir taviz verilmeyecek. Bunlar seçime kadar demokrasi derler seçimden sonra Kandil derler. Sandıklarda milletimiz bunu onlara gösterecek.



"HDP'lilerin seslerinin nasıl değiştiğine dikkat edin"


Üç ay için hükümete katılmayanlar sizden 1 Kasım için onay alabilirler mi? Onların meselesi şahsi geleceklerini koruma meselesi ama bizim meselemiz memleket meselesi. Memleket işgal altındayken Kahramanmaraşlılar etrafına baktı mı? Memleket terör baskısı altındayken, sınırlarımızda şu ya da bu memleketin uçakları bizi tehdit etmeye cüret ederken biz buradayız deriz. Biz buradayken çakallar bize meydan okuyamaz deriz.



Bu milletin birliğini kimsenin bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Hukuk içinde kalarak kamu düzenini muhafaza edeceğiz.



7 Haziran'da seçim olup demokraside bir aşama geçirmişken 'biz sırtımızı teröre yasladık' diyenler, ayaklanma çağrısında bulunanlar, silahla meydana çıkmaya kalkışanlar, polisimizi, askerimizi, vatandaşlarımızı şehit edenler işte onlar, o odakların sesini dinleyenler, bugünlerde kimlerin kimlerle koalisyon yaptığına dikkat edin. HDP'lilerin seslerinin nasıl değiştiğine dikkat edin. Kim, hangi paralel yayınların, kimleri propaganda ettiğine dikkat edin.



"Tek başına iş başına deyin
"


Bunlar hep sizin verdiğiniz destekle oldu, bunları söyleme sebebim sizin başınıza kakmak değil, bunlar bizim vazifemiz, biz bunları yapacağız ama eğer bunların devamını istiyorsanız görev size düşüyor. Bu başarıların devamını istiyor musunuz? Bütün bu başarıların 2023'e doğru Türkiye'yi küresel güç yapmasını istiyor musunuz? O zaman Kahramanmaraşlılar ne olur bizi değil namerde, merde dahi muhtaç etmeyin, koalisyon görüşmelerine muhtaç etmeyin, 'tek başına iş başına' deyin.



Projem var diyen gençlere büyük destek


Gençler işini kuracakları zaman devlete gidip projem var dediklerinde 50 bin lira iş kurma parası verilecek. Bu yetmez derseniz bu karşılıksız, bu sefer diyoruz ki sana 100 bin lira faizsiz kredi. Kredi kefaleti yok diyorsanız bizim gençlerin kefili gençlerdir. 1 Kasım'da bizi kimseye muhtaç etmeyin. Silme istiyoruz Kahramanmaraş'tan. Üç yıl vergisiz genç girişimci çalışacak. Geç çiftçi ise 30 bin lira karşılık faizsiz kredi veriyoruz. Eğer kendi işinizi kurmaz da işe girerseniz o zaman işverene bir yıl maaşı bizden diyoruz.





#AK Parti Genel Başkanı
#Başbakan Davutoğlu
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Kahramanmaraş
9 yıl önce