|

Erdoğan: Urfa destan yazacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Buluşması'nda yaptığı açıklamada, "İnanıyorum ki, pazar akşamı, Şanlıurfa bir başka destan yazacak" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:33 - 11/04/2017 вторник
Güncelleme: 17:46 - 11/04/2017 вторник
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Buluşması'nda halka hitap etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Buluşması'nda halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Buluşması'nda vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İnanıyorum ki, pazar akşamı, Şanlıurfa bir başka destan yazacak. Urfalı, şehrini düşmandan kurtardı, ama Urfa'nın mücadelesi bitmedi. Urfa, terörle mücadele etti. 97 yıl sonra Urfa, ülkesi ve milleti için, namusu ve mücadelesi için şehit ve gazi vermeye devam ediyor. Bu mübarek toprakları, İngiliz'e ve Fransız'a bırakmayan Urfalı, terör örgütüne de terk etmez.

Ülkemizin istiklali ve istikbali için şehit düşen tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyorum.

Bugün başkasınız. Bunca zamandır Urfa'ya gelir giderim, bugün Şanlıurfa başka değil bambaşka.

Avrupa Birliği'nin idam konusunda ne dediği önemli değil, benim için milletimin görüşü önemli. Biz, bu ülkeyi tatlısıyla, acısıyla her şeyiyle seviyoruz.

Urfa sadece sabır timsali olan Hz. Eyüp peygamberin değil, aynı zamanda inancı uğruna ateşe atılmayı göze alan Hz. İbrahim'in de şehridir. Millet-i İbrahim, çok önemli. Bu ülkenin ve milletin bekası için gerektiği kadar sabrettik. Ama nihayetinde ateşe atılmak pahasına ezanımızdan, vatanımızdan vazgeçmeyiz.

Hiçbir terör örgütünün sınırımızın dibinde bayrak sallamasına izin vermeyiz. 14 senede 34 katrilyon lira Şanlıurfa'ya yatırım yaptık.

Şanlıurfa'yı, İstanbul'a, Gaziantep'e, Ankara'ya ve Mardin'e bağlayacak olan Hızlı Tren çalışmalarımız sürüyor. Proje ihalesine bu yıl içerisinde yapacağız.

Urfa'yı tarımın, hayvancılığın, turizmin ve ticaretin merkezi haline getirmek zorundayız.

CHP'li vekile tepki

CHP'li milletvekili, otobüsün üzerinden vatandaşa hakaretler yağdırıyor. Burada tekrar etmekten hicap duyarım. Ana muhalefetin vekillerinin ağızlarından küfür eksik olmuyor. Bunların yaptıkları da densizliktir. Anlaşıldığı kadarıyla, milletten umudunu kesmişler.

Bu gecikmenin bedelini ödedik

Türkiye, bu değişimi keşke çok daha önceden yapabilseydi. 1960, 1980 darbelerini yaşamadan yapabilseydi. Hatta bu değişimi, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yapabilseydi. Bu gecikmenin bedelini hep birlikte ağır bir şekilde ödedik. Yazık değil mi bu ülkeye? Bu halkın cebinden para çalıp kendilerine rant imparatorluğu kuranlar elbette bu değişimi istemez.

Yalan söylüyor

Bir şeyi özellikle söylemem lazım. Yalan söylüyor bu adam. Cumhurbaşkanı hem partili hem cumhurbaşkanı olmaz, tarafsız olmaz diyor. Peki Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın partisi yok mu, niye rahatsız olmuyorsun? Gazi Mustafa Kemal, CHP'nin kurucu lideri değil miydi? Cumhurbaşkanı olmamış mıydı?

Tarihe gömülecek

Biz şuanda milletimizle beraberiz. Beraber yürüyeceğiz. Milletin gözünde bunların üç kuruşluk itibarı kalmadı. İnşallah 16 Nisan, bu kötü siyaset dili ve anlayışının tarihe gömüldüğü an olacak.










#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Şanlıurfa Buluşması
7 лет назад