|

IMF’nin kasamıza el koyduğu günleri hatırlayın

Uşak ve Muğla'da onbinler meydanlara sığmadı. Seçilme yaşının 18’e indirilmesine karşı çıkan Kılıçdaroğlu’nun bir yandan ‘hayır’ kampanyası için çocukların oynadığı filmleri kullandığını söyleyen Başbakan Yıldırım, CHP’nin salon toplantılarını eleştirerek meydan okudu.

Yeni Şafak
04:00 - 27/03/2017 الإثنين
Güncelleme: 06:56 - 27/03/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan referandum kampanyası çerçevesinde Uşak ve Muğla'da düzenlenen mitinglerde vatandaşlara seslendi. Engelleri aşa aşa bugünlere geldiklerini, Türkiye'de istikrarın kalıcı hale gelmesini istediklerini söyleyen Yıldırım, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olmaya yetecek oyu alamayınca HDP'nin büründüğü tavrı hatırlattı. Yıldırım, “Bölücü parti HDP meydan okumaya başladı, 3-5 tane milletvekili fazla alınca Türkiye'nin sahibi zannetti kendisini. Dolayısıyla, bu ülkenin güçlü iktidara ihtiyacı var. O nedenle 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla Türkiye, artık 'iktidar oldu olmadı, hükümet kuruldu kurulmadı' işini geride bırakıyor. Öyle bir değişiklik getirelim ki her zaman tek başına hükümet çıksın, işi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti ama yarın başkası da olabilir. Kim olursa olsun, mutlaka tek başına güçlü iktidar olsun. Çünkü bu bölgede güçlü olunmazsa, işimiz zor. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz" dedi.





GENÇLERİ YOK SAYIYOR


CHP ve HDP'nin yeni anayasaya var gücüyle karşı çıktığını belirten Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun eleştirdiği anayasa değişikliğinden birinin 'seçilme yaşının 18'e düşürülmesi' olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “CHP bir yandan gençlerin siyasete girmesine karşı çıkıyor bir yandan da çocuklara film çevirtip 'hayır' deyin diye reklamlar yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Hani gençleri düşünüyordun? Gençlerin önünü açacak değişikliği engellemek için çocukları kullanıyorsun. Yakışır mı? Dokuz milyon 18-25 yaş arasında gencimiz var. CHP bunları yok sayıyor. 16 Nisan'da sizi yok sayan bu 'hayır'cı zihniyete gereken cevabı gençlerden bekliyoruz."



İNANIN Kİ BİLMİYOR


“CHP'nin niçin 'hayır' dediğini anlayan yok. Ben anlamadım, bir ay oldu bir şey anlamadım. Çünkü neyi değiştiriyoruz, Meclis'te bunlar kavga ettikleri, oraya buraya saldırdıkları için ne değişiyor bunu okuma fırsatı bulamadılar, okumamış adam. Değişikliğin ne getirdiğini ne getirmediğini inanın ki bilmiyor. Yalan, dolan. Aynen bozuk plağa döndü, bozuk plak gibi, dönüyor dönüyor aynı şeyler. Bir bozuk saat bile günde iki sefer doğru söyler, bunlar bozuk saati bile aratmaya başladılar. Şimdi kalkmış salon salon geziyor (Kılıçdaroğlu), salonlardan çıkmıyor. Gel meydana kardeşim, meydana gel. Her gün akla, hayale gelmeyen iddialar. Maksat kafa karıştırmak."



Gavur bile yapmaz


Yeni anayasada yargının 'sivil-asker' diye ayrılmayacağına dikkat çeken Yıldırım, “Suçun sivili, askeri olur mu? Suç suçtur. Asker kılığına girmiş olanların 15 Temmuz'da yaptıklarını gördük" dedi. Yıldırım, “Ne yaptılar? Devletin, milletin, sizin paralarınızla alınan o tankları, uçakları, helikopterleri, silahları çalıp, milletin üzerine ateş ettiler. Bunu gavur bile yapmaz, bunu düşman bile yapmaz. Bu alçak fetocular, bunların yatacak yeri yok" ifadelerini kullandı. Anayasa değişikliğine CHP ve HDP ile birlikte PKK'nın, FETÖ'nün, Avrupa'daki bazı ülkelerin de 'hayır' dediğini hatırlatan Başbakan, “Bunlar tesadüf mü ya?" diye sordu. Türkiye ile uğraşan herkesin 'hayır' dediğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:



ÜLKÜCÜ CEVABINI VERİR


“Onları anladık da CHP, sen niye 'hayır' diyorsun kardeşim? Bir de milliyetçilik adına 'hayır' kervanına katılan maskeli milliyetçiler var. Siz nasıl milliyetçisiniz? Ülkücü, milliyetçi MHP'li kardeşlerim, PKK ile aynı safta duranlara gereken cevabı verir inşallah. Milliyetçi, Feto'nun oyuncağı olmaz. Milliyetçi ve ülkücü, milletini, ülkesini sever, vatanı, bayrağı için ne yapacağını çok iyi bilir."





#Başbakan
#Binali Yıldırım
#IMF
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#16 Nisan 2017
٪d سنوات قبل