|

Kızılırmak onlara aksa yetmez

Genç seçmen Serap Yavuz, “Özgürlüğümüzü kazandık. Başörtüsü ile her yere girebiliyoruz” diyor. AK Parti iktidarı ile hapsedildiği evden kurtulduğunu belirten engelli Müfet Sapancıoğlu da “İlacım 1400 lira. Devlet benden 5 kuruş almadan ilacımı temin ediyor. Kimin ne yaptığı ortada!” diye konuşuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:39 - 3/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Aşık Veysel'in memleketi, kangal köpeğiyle de nam salmış Sivas'ta vatandaş, eski günleri unutmamış. AK Parti'nin ülkeyi getirdiği noktadan memnuniyetini ifade eden Sivaslılar, “Kızılırmak'ı verseler, muhalefetin vaatlerini karşılamaya yetmez” diyor. Uzun yıllar yurtdışında yaşamış Mustafa Öztürk, “Böyle bir hükümet dünyada yok. AK Parti resmen Avrupa'yı solladı. 38 senedir yabancı ülkelerde kaldım. O dönemlerde Türkiye'de 'Murat' araba bulamıyorduk. Şimdi patrondan önce işçiler lüks arabalara biniyorlar” ifadelerini kullanıyor. Muhalefetin vaatlerini eleştiren Öztürk, “Kızılırmak onlara aksa yine veremezler. Onlar Türkiye'yi idare edebilecek güçte değiller” yorumu yapıyor.



HARÇ ÖDEMİYORUM


AK Parti sayesinde okul harçlarından kurtulduklarını söyleyen üniversite öğrencisi Muhammed Said Demir ise “Ancak paralel yapı gençlere yönelik baskıyı sürdürüyor. Onları kandırmaya çalışıyorlar. Muhalefet vaatlerinin arkasında paralel yapının olduğunu düşünüyorum” diyor.



Ufak atın civcivler yesin




Muhalefetin vaatlerini uçuk bulan Sivaslı Gülsün Şerbet, “Vaat ettikleri o paraları nasıl verecekler? Biraz ufak atsınlar da civcivler yesin. Halk uyandı artık. Vatandaş 2 bin 500, 5 bin TL maaş aldıktan sonra neden çalışma ihtiyacı duysun ki?” diye sordu. CHP'yi eleştiren Songül Kümbetoğlu ise “Deniz Baykal'ın 'kadınlar dışarıya çıkamayacak, otobüse binemeyecek' sözü beni çok etkiledi. O sözleri hiç unutamam. CHP iktidar olsa başımızın örtüsünü indirirdi. AK Parti ile özgürlüğümüzü kazandık. Her yere gidiyoruz, otobüs ne ki, şimdi herkes uçağa biniyor. Hastaneler de 5 yıldızlı otel gibi oldu” ifadelerini kullandı.



Dershaneler iyi ki kapandı!


Hükümetin dershanelerin kapatılması kararını desteklediğini ifade eden Dürdane Tutçu, “Dershaneler para tuzağıydı. Şimdi aileler çok mutlu. En güzel eğitim okuldaki eğitim. Devlet kitapları veriyor, eğitimi veriyor. Başka alanlar açmanın hiç gereği yok. Önceden oğlum kitap satarak kendi okul kitaplarını satın alabiliyordu. Devlet şimdi bedava kitap vererek bizi sıkıntılı günlerden kurtardı” dedi. Zorunlu eğitim olmadığı için ailesi tarafından okuldan alınan ve eğitimi yarım kalan Hatun Özvatan ise “İyi ki zorunlu eğitim var. Benim dönemimde olmuş olsaydı, şimdi ben ortaokulu dışarıdan bitirmek zorunda kalmaz, bir iş sahibi olurdum” açıklaması yaptı.



İlk oyunu açıkladı


7 Haziran'da ilk kez oy kullanacağını belirten Sivaslı gençlerden Engincan Şahin, oyunun renginin 'AK Parti olduğunu söyledi. Şahin, “Yaşımız küçük olsa da ülkemizin geçmişini büyüklerimizden öğreniyoruz. Yeni Türkiye'de tercihim AK Parti” dedi.




#seçimler
#yenişafak seçim otobüsü
#sivas
#Müfet Sapancıoğlu
9 yıl önce