|

MHP'den açıklama: Bahçeli sürece verilen zararı anlatmak istedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Bahçeli'nin 'eyalet sistemi' ile ilgili yapılan açıklamaların sürece verdiği zararı anlatmak istediğini belirtti. Yalçın ayrıca yaşanan tartışmalara da son noktayı koyarak, "Genel Başkan verdiği sözden dönmez" dedi.

Yeni Şafak
11:50 - 14/04/2017 Cuma
Güncelleme: 12:15 - 14/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından ortaya atılan iddiaları yalanladı. Yalçın, "Genel Başkan verdiği sözden dönmez" diye konuştu.

Yalçın, "Danışman sıfatı verilen kişilerin açıklamaları süreci zedeliyor, Bahçeli bunu anlatmak istedi" dedi ve danışmanların görevden alınmasına yönelik bir talebin olmadığını kaydetti.

Yalçın ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın da konuyla ilgili olarak net açıklamalar yaptığını söyledi ve anayasa değişikliğinin gündeme geldiği günden beri AK Parti'den MHP'ye böyle bir teklifin gelmediğinin altını çizdi.

Eyalet sistemi konusunda MHP'nin son derece hassas olduğunu vurgulayan Yalçın, Başbakan Yıldırım'ın bugünkü açıklamalarından memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Bunun üzerinden siyaset geliştirmeye ve yorum yapmaya bence ihtiyaç yok" dedi ve tartışmaların sandıktan çıkacak sonucu etkilemeyeceğini ifade etti.



#Semih Yalçın
#Devlet Bahçeli
#MHP
7 yıl önce