|

Zafer coşkusu

Referandumda “evet” çıkması üzerine vatandaşlar sokaklara akın etti. Çok sayıda seçmen, kutlama yapmak için başta İstanbul olmak üzere yurdun birçok noktasında toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve “evet” yazılı flamalar taşıyan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım için tezahüratlar yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 07:08 - 17/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul
İstanbul

Anayasa değişikliği halk oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre “evet” çıkması üzerine, Türkiye’nin dört bir yanında kutlama yapıldı. Vatandaşlar, “evet” kararını kutlamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halk oylamasını takip ettiği Huber Köşkü’nün bulunduğu Tarabya’da bir araya geldi. Burada “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle”, “Evet” ve “Recep Tayyip Erdoğan” afişleri açan vatandaşlar, “İşte Ordu İşte Komutan” ve “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratlarında bulundu. Konvoyla Köybaşı Caddesi’ne gelen vatandaşlarsa klakson çalarak, coşkuya ortak oldu.


KONVOYLARLA KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki konutunun önünde bir araya gelen vatandaşlar da ellerinde Türk bayrağı ve flamalarla kutlama yaptı. Kutlamalar kapsamında konfeti patlatıp, meşale yakan vatandaşlar, “Dik dur eğilme bu millet seninle”, “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratları yapıp, tekbir getirdi. Bir vatandaşın “Başkan geliyor ümmet yükseliyor” pankartı açtığı görüldü. Seyyar satıcılar ay yıldızlı bandana, tişört ve atkı satarken, bazı vatandaşlar da kutlamaları cep telefonu ile sosyal medyadan canlı yayınlandı. Caddeden geçen araçların sürücüleri ise coşkuya çaldıkları klaksonlar, mehter marşı ve halk oylaması için hazırlanan “evet” şarkısıyla eşlik etti. AK Parti İstanbul İl Başkanlığının bulunduğu Sütlüce’ye gelen vatandaşlar, burada seçim otobüsünden yapılan müzik yayınıyla sonuçları kutluyor. Ellerinde Türk bayrakları ve “evet” yazılı flamalar taşıyan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım için tezahüratlar yaptı. Bazı vatandaşlar sonuçları meşale yakarak kutlarken, il binası önünden çok sayıda konvoy geçti.


HAVAİ FİŞEKLİ SEVİNÇ

Ankara’da da yağmurlu havaya aldırış etmeyen çok sayıda vatandaş, AK Parti genel merkezi önünde toplandı. Evet yazılı bayraklar ve Türk bayraklarıyla kutlama yapan vatandaşlar, referandum kampanyasında sıkça çalılanan şarkılara eşlik etti. Sivas, Kırşehir ve Niğde’de vatandaşlar, davul ve zurna eşliğinde kutlama yaptı. “Evet” oyunun çoğunlukta çıkmasının ardından Sivas’ta vatandaşlar kent meydanında toplandı. Trabzon ve Rize’de de evet oyu çıkmasının ardından çok sayıda vatandaş havai fişek atarak kutlama yaptı. Kahramanmaraş, Zonguldak, Bursa ve birçok ilde kutlamalar yapıldı.



MHP önünde kutlama

Anayasa değişikliği halk oylamasında “evet” çıkmasının ardından başkentliler kutlama için sokağa çıktı.


MHP Genel Merkezi’ne gelen bir grup partili de “Devletin başına Devlet gelecek” ve “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganlarıyla Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye desteklerini dile getirdi.

#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
#Referandum sonuçları
7 yıl önce