|

Zaferin mührü 16 Nisan’da vurulacak

Kuklalar, 15 Temmuz gecesi milli iradeyi saf dışı bırakmak için 14. kez sahneye çıktı. Son çare olarak millete silah doğrultan FETÖ militanları, darbe kalkışması sırasında 246 vatandaşı şehit etti. Kanlı gecede 2 bin 185 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
11:58 - 15/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:38 - 15/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Zaferin mührü 16 Nisan’da vurulacak​​
Zaferin mührü 16 Nisan’da vurulacak​​

FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle Türkiye, her alanda çöküş sürecine girme riskiyle karşı karşıya kaldı. Ancak millet, feraseti ve tepkisiyle darbecilere geçit vermedi. 15 Temmuz gecesi milli iradeyle oyunu bozulan vesayetçilere karşı zaferin mührü 16 Nisan’da vurulacak.

Türkiye tarihinde 6’sı Osmanlı, 7’si Cumhuriyet döneminde olmak Bab-ı Ali Baskını’ndan 1960, 1980’e kadar üzere toplam 13 darbe ve darbe girişimi yaşandı. 15 Temmuz’da darbeler tarihine bir yenisi daha eklenmek istedi. Bu sefer milletin değerlini istismar ederek güç toplayanlar darbe yapmaya kalkıştı. Darbeseverlerin bu girişimi bizzat

millet tarafından püskürtülerek vesayetçilere geçit verilmedi.


TÜRKİYE’Yİ ELE

GEÇİRMEK İSTEDİLER

İstanbul ve Ankara merkezli hain girişimin öncelikli hedefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’dı. Genelde ise devlet iradesine egemen olan milli iradeyi saf dışı bırakıp egemenliği kayıtsız şartsız vesayetçilerin eline teslim etmekti. Bu gayeyi tesis etmek için yıllardır yetiştirilen üniformalı hainlerin postal sesleri 15 Temmuz gecesi duyuldu. Eski adıyla Boğaiçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu Yakası’ndan Avrupa’ya geçişi kapatıldı. En başta anlam verilmeyen askeri harektliliğin İstanbul ve Ankara’nın farklı bölgelerinde de yaşandığı öğrenildi. Millet gerçeği, 22.37’de Yeni Şafak’ın “Paralel Subaylardan ihanet girişimi”

başlığıyla öğrendi.

HALKA KURŞUN YAĞDIRDILAR

Köprülerin ardından darbeciler stratejik noktaları hedef aldı. Atatürk Havalimanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası, AKOM binası, Genelkurmay Başkanlığı ve Sakarya Valiliği işgal edildi. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önü, Türkiye Büyük Millet Meclisi, MİT, Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekat Başkanlık binası darbeci pilotlar tarafından bombalandı. Tank ve zırhlı araçlarla İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sabiha Gökçen Havalimanı işgal edilmek istense de başarılı olunamadı.

HALK DARBECİLERE

GEÇİT VERMEDİ

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye kalkışan Semih Terzi liderliğindeki hainler Ömer Halisdemir tarafından püskürtüldü. İBB Binası, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı ve Köprüye gelen vatansever halka hainler kurşun yağdırdı. Saraçhane, Çengelköy, Beştepe başta olmak üzere vatandaşlar darbecilere geçit vermedi. Halk engeli aşamayan hainler silaha sarılarak 248 vatan evladını şehit etti, 2 bini aşkın kişi gazi oldu.

MEYDANLARDA BİRLİK MESAJI

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yurdun dört bir yanında Demokrasi Nöbetleri başladı. Kısıklı, Taksim, Kızılay Meydanı başta olmak üzere her ilin meydanlarında milyonlar buluştu. Türk bayraklarıyla darbecilere karşı önemli bir duruş sergilendi. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ülküsüne bağlı her inançtan ve her görüşten farklı kesimler birlik ve beraberlik mesajı verdi. Halkın gücü, yurtiçinde ve yurtdışındaki hainlere karşı önemli bir gövde gösterisi niteliğindeydi.

16 NİSAN

TARİHİ FIRSAT

Şimdi devlet yönetiminde millet gücü etkinliğinin daha da artması için önemli bir fırsatın kapısı aralandı. Milletvekilleri tarafından onaylanan, anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını içeren teklif milletin onayına sunuluyor. 16 Nisan’da halk sandığa giderek hür iradesiyle Türkiye’nin geleceği için en önemli kararı verecek. Böylece 15 Temmuz’da darbecilere karşı kazanılan zafer, 16 Nisan’da sandıkta taçlanacak.

VESAYETÇİLER

TARİHE KARIŞACAK

Halk oyunu ‘Evet’ten yana kullandığında vesayetçilerin ana besin kaynağı Parlamenter sistem tarihe karışacak. Kaynağı milli irade olan Cumhurbaşkanlığı sistemi getirilecek. Millet, 5 yılda 1 yapılacak seçimlerde hem milletvekillerini hem de Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Meclis dışından bakan ataması yapılabileceği için vekiller kabineye girmek için rekabet etmesine gerek kalmayacak. Aynı zamanda vekil olmayıp alanında yetkin kimseler bakan olarak atanabilecek. Görevini iyi yapmayan bakanlar derhal görevden alınabilecek.

TOPLUMU KUCAKLAYAN SİYASET ÜRETİLECEK

Partiler de artık marjinal ve belli bir kesime hitap eden siyasetten uzaklaşmak zorunda kalacak. Çünkü ancak yüzde 50 artı 1 oyu alan iktidar olacak. Bu oyu alabilmek için de ayrıştıran değil toplumun her kesimini kucaklayan bir siyaset yürütecek. Bu sayede partiler ideolojilerini değil halka hizmeti esas alan bir anlayışa sahip olacak.


Milletin meclisine 4 bomba atıldı


AK Parti teşkilatları SMS yoluyla uyarılırken, camilerden ezan ve salalar okunmaya başlandı. Saat 02.30’u gösterdiğinde MİT Basın Danışmanı Nuh Yılmaz, “Darbe püskürtüldü” açıklamasını yaptı. Saat 02.40’da ise TBMM’ye savaş uçağı tarafından iki bomba atıldı. Saat 03.22’den itibaren Meclis sabaha kadar sürecek şekilde aralıklarla bombalara hedef oldu. Saat 03.39’da Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ikinci kez savaş uçağı ve helikopterler tarafından vuruldu. Marmaris’te kaldığı otelden ayrıldıktan sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 04.00’de basın mensuplarının karşısına çıktı.


KENDİ HALKINI KATLETTİLER

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı sokağa çağırmasının ardından akın akın sokağa dökülen halk, özellikle İstanbul ve Ankara’da darbeci hainlere göğsünü siper etti. İstanbul Çengelköy’de elinde bayraklarla askerlerin tanklarına karşı duran vatandaşlara otomatik silahlarla ateş açıldı. Eski adıyla Boğaziçi Köprüsü’nde konuşlanan askerler, burada da halkın üzerine tank ateşi açtı.
42 POLİSİ ŞEHİT ETTİLER

Milletin iradesine kast eden girişimler bununla da sınırlı kalmadı. TSK içindeki bir grup askerin düzenlediği darbe girişiminde en büyük zayiatı Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı verdi. Tank ve savaş uçaklarıyla yoğun bombardımana tutulan o binada 42 polis şehit oldu. Jandarma Genel Komutanlığı, TRT ve Zırhlı Birlikler Komutanlığı’na dönük operasyon hazırlığı yapan özel tim mensupları F-16’larca vuruldu. Sorti yapan savaş uçaklarının attığı füzeler nedeniyle Özel Harekat Daire Başkanlığı yerle bir edildi.
#evet
7 yıl önce