|

Sevilla Başakşehir maçı hangi kanalda, saat kaçta? Şampiyonlar Ligi play-off turu

Sevilla Başakşehir maçı için heyecan dorukta. UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanşında temsilcimiz Başakşehir, deplasmanda İspanyol ekibi Sevilla'ya konuk olacak. Bu önemli mücadelenin hangi kanalda yayınlanacağını ve saat kaçta başlayacağını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte maç öncesi son gelişmeler ve açıklamalar.

Yeni Şafak
20:07 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:45 - 21/08/2017 Pazartesi
IHA
Sevilla Başakşehir maçı hangi kanalda, saat kaçta? Şampiyonlar Ligi play-off turu
Sevilla Başakşehir maçı hangi kanalda, saat kaçta? Şampiyonlar Ligi play-off turu

Sevilla Medipol Başakşehir maçı hangi kanalda ve saat kaçta başlayacak? UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş maçında temsilcimiz Başakşehir, deplasmanda Sevilla ile karşılaşacak. İlk maçta alının 2-1'lik yenilginin ardından galibiyet için sahaya çıkacak olan Başakşehir'de maç hazırlıkları son aşamaya geldi. Sevilla Başakşehir maçı yarın (22 Ağustos Salı) akşam saat 21.45'te başlayacak. Zorlu mücadele TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak. İşte Sevilla Başakşehir maçı öncesindeki son gelişmeler.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE 2 EKSİK
Medipol Başakşehir
'in bu maç öncesinde 2 eksiği bulunuyor. Turuncu-lacivertlilerde, Slovenya kampında sol ayak bileği kırılan Aurelien Chedjou ile sakatlığı süren Egemen Korkmaz, Sevilla maçında forma giyemeyecek.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda oynadıkları Kardemir Karabükspor maçında ideal 11'inden 9 değişikliğe gitmiş ve oyuncularını Sevilla maçı için dinlendirmişti.


MUHTEMEL 11'LER

Sevilla: Sergio Rico, - Gabriel Mercado, Clement Lenglet, Nicolas Pareja, Sergio Escudero, - Steven N'Zonzi, Guido Pizarro, - Walter Montoya, Ever Banega, Joaquin Correa, - Wissam Ben Yedder

Başakşehir: Volkan Babacan, Çaiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, - Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, - Visca, Mossoro, Ellia, - Adebayor

MAÇIN HAKEMİ

Ramón Sánchez Pizjuán Stadyumu'nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ikinci maçını İskoçya Futbol Federasyonundan William Collum yönetecek. Collum'un yardımcılıklarını David McGeachie, Francis Connor, Bobby Madden ve John Beaton üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Graeme Stewart olacak.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR, AVRUPA'DA 10. MAÇINA ÇIKIYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun rövanş maçında yarın İspanya'nın Sevilla takımına konuk olacak Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında 10. maçına çıkacak.

Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 9 maçta 1 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberliği bulunan turuncu-lacivertliler, tarihinde ilk kez yer aldığı bu turda Sevilla'yı geçerek gruplarda yer almayı hedefliyor. Saat 21.45'te başlayacak karşılaşma TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Tek galibiyetini bu sezon 3. ön eleme turunda Belçika temsilcisi Club Brugge karşısında sahasında oynadığı 2. maçta (2-0) elde eden Abdullah Avcı'nın ekibi, deplasmanda İspanyol rakibi önünde kazanmak istiyor.

Medipol Başakşehir, Sevilla'yı deplasmanda mağlup ederek Avrupa kupalarında dış sahadaki ilk galibiyetini de almaya çalışacak.


- Medipol Başakşehir'in tur ihtimalleri

Sahasında oynadığı ilk maçı 2-1 kaybeden Medipol Başakşehir, her türlü 2 farklı galibiyette turu geçecek. Turuncu-lacivertliler, 2-1'in üzerindeki tek farklı galibiyetlerde de turu geçen taraf olacak. 90 dakikanın Medipol Başakşehir'in 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlanması durumunda ise uzatma bölümüne geçilecek, burada da skorun değişmemesi halinde seri penaltı atışları kullanılacak.

Sevilla ise her türlü galibiyet ve beraberlikte turu geçen taraf olacak. İspanyol ekibine 1-0'lık mağlubiyet de tur için yeterli olacak.

- Avrupa kupalarındaki maçlar

2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, rakibiyle İstanbul'da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamıştı.

Play-off turunda ise Shakhtar Donetsk ile eşleşen turuncu-lacivertliler, evinde oynadığı ilk maçı 2-1, deplasmanda da 2-0 kaybetmişti.

2015-2016 sezonunda, ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşen İstanbul ekibi, deplasmanda oynadığı maçta 2-0 mağlup olmuş, evinde de rakibine 2-1 yenilerek elenmişti.

Medipol Başakşehir, bu sezon 3. ön eleme turunda Club Brugge karşısında deplasmandaki ilk maçta 3-3 berabere kalmıştı.

Turuncu-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında ise sahasında Sevilla'ya 2-1 mağlup olmuştu.



- En golcü isim Visca

İstanbul ekibi, Avrupa'da oynadığı 9 maçta fileleri 10 kez havalandırdı, kalesinde ise 15 gol gördü.

Turuncu-lacivertli takımın bu kulvarda en golcü ismi 3 gol atan Bosna Hersekli futbolcu Edin Visca oldu. Visca'yı, 2'şer golü bulunan Marcio Mossoro ve Eljero Elia takip ediyor.

Medipol Başakşehir'in diğer 3 golüne ise Doka, Emre Belözoğlu ve Adebayor imza attı.

Turuncu-lacivertli ekibin Avrupa kupaları tarihindeki ilk golünü, 2015-2016 sezonunda AZ Alkmaar ile yapılan ikinci maçta Brezilyalı futbolcu Doka, atmıştı.

- Sevilla'nın Türk takımlarıyla maçları

İspanyol ekibi Sevilla'nın, Türk takımları ile oynadığı 4 maçta 3 galibiyeti bulunuyor.

2005-2006 sezonunda Beşiktaş ile grup aşamasında karşı karşıya gelen Sevilla, sahasında oynadığı mücadeleyi 3-0 kazanmıştı.

2007-2008 sezonunda da Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Fenerbahçe ile eşleşen Sevilla, İstanbul'da oynadığı maçtan 3-2 galip ayrılmıştı. İspanya'da ise normal süresi ve uzatma dakikaları Fenerbahçe'nin 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmada sarı-lacivertliler penaltılar sonucunda çeyrek finale yükselmişti.

Sevilla, bu sezon da Medipol Başakşehir'i İstanbul'da 2-1 yenmişti.

- Kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirdi

Transferde şu ana kadar 60 milyon avrodan fazla bonservis bedeli ödeyen Sevilla, yeni sezon öncesi kadrosunu önemli isimlerle güçlendirdi.

Takımı Arjantinli çalıştırıcı Eduardo Berizzo'ya emanet eden Sevilla, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de sözleşmesi sona eren ve teknik direktör Pep Guardiola'nın kadroda düşünmediği eski oyuncusu Jesus Navas'ın yanı sıra 30 yaşındaki Nolito'yu 9 milyon avro bonservis ödeyerek renklerine bağladı.

İspanyol temsilcisi, Luis Muriel'i 20, Fenerbahçe'den renklerine bağladığı Danimarkalı stoper Simon Kjaer'i 13, Ever Banega'yı 9, Guido Pizarro'yu 6, Sebastien Corchia'yı ise 5 milyon avro karşılığında transfer etti.

Brezilyalı savunma oyuncusu Mariano'nun Galatasaray'a gitmesine izin veren Sevilla, Iborra'yı Leicester City'ye, Rami'yi Olympique Marsilya'ya, Vitolo'yu da Atletico Madrid'e gönderdi.

MAÇ ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Şampiyonlar Ligi Play-off turu rövanş maçında yarın deplasmanda oynayacakları Sevilla maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Avrupa Ligi garanti olsa da Şampiyonlar Ligi’nin içinde olmak en büyük hayalimiz. Bunu da sonuna kadar zorlamak istiyoruz” dedi.

Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi Play-off turu rövanş maçında yarın saat 21.45’te başlayacak mücadelede Sevilla ile deplasmanda karşılaşacak. Bu zorlu mücadele öncesi açıklamalarda bulunan turuncu-lacivertli takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, “İlk maçta bu seviye için zaman zaman basit hatalarla kaybettik. Yarın yeni bir gün. Maç 0-0 başlayacak. Avantajımızı oyun aklıyla sonuna kadar kullanacağız. Oyun içindeki gelişmeler oyunun içinde başka bir oyunu getirecektir. Avrupa Ligi garanti olsa da Şampiyonlar Ligi’nin içinde olmak en büyük hayalimiz. Bunu da sonuna kadar zorlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Her sene buralarda olmak istiyoruz”

Her sene Avrupa’da mücadele etmek istediklerini belirten Avcı, “Uluslararası seviyede ne kadar oynayabilirsek o kadar iyi. Her sene buralarda olmak istiyoruz. Oyunculara katkı sağlıyor. Her sene bu seviyede maç oynayabilmek bizim için en önemli hedeflerden bir tanesi” şeklinde konuştu.

“Rakibimiz bizi ciddiye alıyor”

Sevilla’nın Espanyol maçında ciddi bir rotasyona gittiğine dikkat çeken Abdullah Avcı, “Bizi çok kolay görmüyorlar, hocaları da söyledi. İlk maçta geçişlerde çok top kaybettik. Topu kaybetmeyen bir takıma karşı topun peşinde fazla koşmak çok sağlıklı olmuyor. Kazanırız, kaybederiz ama oyun gücümüzü sahaya yansıtacağız. Umarım karşılığını alırız” diye konuştu.

Medipol Başakşehir’in kaptanı Volkan Babacan ise kulüp olarak Avrupa kupalarında tecrübesiz ama oyuncu grubu olarak tecrübeli bir ekip olduklarını söyledi.
Devler Ligi’nde Play-off heyecanı

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turu rövanş maçları yarın başlayacak. Türkiye’den organizasyona katılan Medipol Başakşehir, sahasında 2-1 kaybettiği maçın rövanşında, yarın 21.45’te İspanyol kulübü Sevilla’ya konuk olacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Play-off turu rövanş maçları yarın başlayacak. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacak son 10 takımın belirleneceği Play-off turunun rövanş karşılaşmaları, yarın ve 23 Ağustos’ta oynanacak. Türkiye’den organizasyona katılan Başakşehir, sahasında 2-1 kaybettiği maçın rövanşında, yarın 21.45’te İspanyol kulübü Sevilla’ya konuk olacak.

Başakşehir’in Play-off’u geçip gruplara kalabilmesi için rakibi Sevilla’yı iki farklı skorla yenmesi gerekiyor. 2-1’lik Başakşehir galibiyetinde ise karşılaşma uzatmalara gidecek.

Şampiyonlar Ligi Play-off Turu rövanş maçlarının programı ve ilk karşılaşmaların skorları ise şöyle:

22 Ağustos Salı

18.30 Astana (Kazakistan) - Celtic (İskoçya) (0-5)

21.45 Rijeka (Hırvatistan) - Olympiakos (Yunanistan) (1-2)

21.45 Maribor (Slovenya) - Hapoel Beer-Sheva (İsrail) (1-2)

21.45 Sevilla (İspanya) - Medipol Başakşehir (2-1)

21.45 Nice (Fransa) - Napoli (İtalya) (0-2)

23 Ağustos Çarşamba

21.45 Kopenhag (Danimarka) - Karabağ (Azerbaycan) (0-1)

21.45 Slavia Prag (Çekya) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) (0-2)

21.45 Liverpool (İngiltere) - Hoffenheim (Almanya) (2-1)

21.45 FCSB (Romanya) - Sporting Lizbon (Portekiz) (0-0)

21.45 CSKA Moskova (Rusya) - Young Boys (İsviçre) (1-0)

#Sevilla
#Medipol Başakşehir
#UEFA Şampiyonlar Ligi
#Play-Off
#maç hangi kanalda
#maç saat kaçta
#rövanş maçı
#devler ligi
7 yıl önce