|

SGK hizmet dökümü sorgulama-SGK online sorgulama ekranı-12 Ağustos 2017

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) , sigortalıların çalışmaya başladığı tarihten itibaren hizmetlerin dökümünü kurum güncellemesi yaparak kişilere sunuyor. SGK hizmet dökümü sorgulamasını online olarak T.C kimlik no ve şifreniz ile yapabilirsiniz.

Yeni Şafak
17:55 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Diğer
​SGK hizmet dökümü sorgulama-SGK online sorgulama ekranı
​SGK hizmet dökümü sorgulama-SGK online sorgulama ekranı

SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri kolayca yapılabiliyor. Bu işlemi ister e-devlet ekranı üzerinden e- devlet şifresi güvenlik numarası ile yada E SGM üzerinden şifresiz giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

SGK sorgulamaları için,
adresinden e-Devlet şifresi ile SGK hizmet dökümü sorgulama ile giriş yapın ve ekranın güncelleme sayfasında bulunan e-Hizmetler seçeneğine gelin ekranın sol tarafında bulunan harflerden 'S'harfini seçin 'Sosyal Güvenlik Kurumu 'başlığıaltında bulunan, '4A Hizmetler', '4B Hizmetler', '4C Hizmetler'bölümünden bağlı olduğunuz kuruma göre sorgulama dökümü seçin.SGK SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı gibi hangi birime bağlı iseniz, o kurum güncellemesine göre hizmet numarası sorgulaması yapabilirsiniz.bu bölümlerde de E GSM e-Devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile de sorgulama yapılır.

Ayrıca en son yatan primleri,sağlık sigortanızın devam edip etmediğini , iş verenin sigorta primini ne kadar yatırdığını, sgk ödemelerinizi , e devlet kapısı emekli sandığı borç sorgulama bölümünden yardım alabilir ve internet adresinden görebilirsiniz.

Prim borçlarınızı bulunduğunuz ilin mesela İstanbul asya yakası yada avrupa yakasındaysanız bağlı bulunduğunuz Sgm genel müdürlüğünden yada anlaşmalı bankalara yapabilirsiniz

SGK Mobil nedir ?

SGK mobil den yada e devlet mobil den de ,sosyal güvenlik ile ilgili hizmet dökümü , isteğe bağlı sigorta ,genel sağlık sigortası , işyeri tarafından yatırılan prim tutarları gibi bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Site ziyareti sırasında diğer uygulama ve önemli bilgileri görürsünüz ,sadece sgk sorgulama değil , gün gün yeni gelişmeleri takip edebilir , sgk ile ilgili son dakika gelişmeleri , sgk haberlerini , güncellemeleri , tv açıklamalarını ,il müdürlüğü irtibat ve telefon bilgilerine ulaşabilirsiniz. Tüm il müdürü ve il müdürlüğü bilgileri hakkında arama yapabilirsiniz.

SGK web ve mobilden sorgulama nasıl yapılır ?

Ekranın sağüst tarafında 'E-SGK'başlığıaltında 'E-Hizmetler'şeklindeki bölümden 'E-Hizmetler Uygulaması' sorgulamasına tıklanır. 'E-Hizmetler GirişEkranı 'açılacaktır burada iki seçenek vardır,TC vatandaşları 'T.C sayfasına sorgulama yapar. Açılacak olan yeni sayfada, 'T.C Kimlik Numarası', 'İl', 'Doğum Yılı', 'Cilt Numarası've 'Güvenlik Kodu'bölümlerine güncelleme yapılır, 'Bilgileri Sorgula'seçeneğine tıklandıktan sonra yeni açılan ekranın üst tarafında yer alan bölümlerden işlem yapmak istenilen sorgulama yapılır .

SGK web ve mobilden neler yapılır ?
SGK sosyal güvenlik kurumu , hizmet dökümü , prim sorgulama , sosyal güvenlik prim borcu, sosyal güvenlik sağlık sigortası ,emekli sandığı , bağ kur , emeklilik hesaplama , sgk prim ile alakalı , şifresiz ssk hizmet dökümü nasıl sorgulanır , e devlet e nasıl girilir gibi sorularınızı yazımızda bulabilirsiniz .Yeni sgm güncellemelerini , sgk ile ilgili güncellenen son genel bilgileri , yönetim tarafından yapılan basın açıklamalarını , sosyal güvenlik kurumu müdürlüğü web sitesi
den öğrenebilirsiniz .
Sosyal Güvenlik Kurumu SGK 'ya ulaşmanın hızlı yolu nasıl olur ? e sgk
için tıklayınız

SGK lı bir kişi ne zaman emekli olacağını , kişiye özel şifresi ile e sgm den öğrenebilir sigortalı yapılan prim ödemelerini görür , sosyal güvenlik merkezindeki durumunu öğrenmiş olur.ayrıca sgk kurumu güncelleme hakkındaki duyuru ve yapılandırma haberlerini sgk ' nın web sitesi üzerinden e bildirge 'den takip edebilirsiniz. e sgm sistemi sayesinde prim ödeme işlemlerinde son gün 'e kalmayacak ve bağlı bulunduğunuz sosyal güvenlik merkezi başkanlığı 'na gidip priminizi yatırabileceksiniz.

NOT: SGK prim borcunuzu kredi kartı ile yada bireysel bankacılık hesabınızdan yatırabilir SGK ile ilgili diğer hizmetler hakkında bilgi almak istiyorsanız , Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinden de gerekli yardımları alabilirsiniz .

Kamu kurumları arasında yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sgk e uygulama sistemi ile ilgili destek almak için canlı destek ikonuna tıklamanız yeterli olacaktır en çok aratılan kelimeler arasında hizmet dökümü ve emekli maaşı başvuru işlemleri yer almaktadır , ayrıca sitede e eczane ,e hastane , e kesinti , e optik gibi seçenekleride görebilirsiniz ayrıca sormak istediğiniz soruların cevaplarını e posta yoluyla alabilirsiniz.

#SGK
#Hizmet dökümü sorgulama
#Sosyal Güvenlik Kurumu
#SGK sorgulama
#SSK
7 yıl önce